Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk, “2014 için 123 TL’lik artışa imza attılar. Bu yüzde 5.2 demektir. 2015 için yüzde 3+3 artışa imza attılar. Memurlar enflasyona yenik düştü.” dedi.

Türk Büro-Sen tarafından Malatya’da istişare toplantısı düzenlendi. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcıları Bayram Öztürk ile Cafer Seçer ve Malatya Şube Başkan Yardımcısı Hacı Sönmez katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk, toplantıda yaptığı açıklamada, son iki yılda kamu çalışanları için yetkili sendika ile hükümetin anlaşmasıyla belirlenen maaş zamlarının enflasyon oranının çok altında gerçekleştiğini belirtti. Memurların enflasyona yenik düştüğünü söyleyen Öztürk, şöyle devam etti: “Sendikalar kanunu için mücadele etmeyenler, hiç alın teri dökmeyenler bugün kamu çalışanlarını toplu sözleşme masalarında temsil etmektedir. Türkiye’de 12 yıldır iktidarda olan hükümet bütün toplumu dizayn etmeye kalktı. Sivil toplumu, basını susturup kendi kafasına göre dizayn etti. Hakimler ve savcıları kendilerine göre atadılar. Sadece Türkiye Kamusen mücadele ediyor. Hükümet ‘tamam efendim’ diyecek bir sendika arıyordu. 2010 yılında Memur-Sen toplu sözleşmeler için yetkili kılındı. Sonuç 3+3’e imza attılar hezimetle sonuçlandı. Tepki görünce acemiyiz dediler. 2014 için 123 TL’lik artışa imza attılar. Bu yüzde 5.2 demektir. Memurlar enflasyona yenik düştü. Enflasyon ise 8.2 gerçekleşti. Türkiye Kamu-Sen memura ek zam için sürekli çalışıyor.”

Genel Başkan Yardımcısı Cafer Seçer de Malatya’da inançlı bir toplulukla karşılaştığını, son dönemde yaşanan olumsuz gelişmeler yanında böyle bir topluluğun gelecek adına ümit verici olduğunu söyledi.

Malatya Şube Başkanı Hacı Sönmez ise kamu çalışanlarını toplu sözleşme masalarında satan sendikalara inat memurların haklarını savunmaya çalıştıklarını ifade etti. 4 Nisan’da Ankara’da maaş zamlarını protesto edeceklerini söyleyen Sönmez, “4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu 2001 yılında çıkmıştır. 14 yıllık geçmişi vardır. Satan ve satılanlara inat, Türk Büro-Sen insanı mukaddes emeği kutsal olarak görmektedir. İlk günden bu yana ilkelerden sapmadan hak mücadelesi veriyoruz. Sendikamızın amacı üyelerimiz arasında kaynaşmayı sağlamak, kamu görevlilerinin haklarını savunmak, çalışma ve toplumsal barışın sağlamak için demokratik hukuk devleti ilkelerine bağlı kalarak faaliyet göstermektir. Söz sahibi olmak için güçlü olmak lazım, daha çok üyeye sahip olmak lazımdır. Türkiye Kamusen ve Türk Büro-Sen her yıl ‘bizim ilkemiz önce ülkemiz’ düsturuyla her yıl büyümektedir. Malum sendikanın 2014 yılının tamamı için 123 TL, 2015 yılı için yüzde 3+3 zamma evet diyerek memuru satan asalak sendikalara inat Türkiye Kamu-Sen memurların haklarını savunmaktadır. 4 Nisan’da yine taleplerimizi dile getirmek için Ankara’ya sel olup akacağız. Son dönemde kamu çalışanlarının birbirine düşürüldüğünü söyleyen Sönmez, “Liyakatsiz yöneticiler çoğalmaktadır. Ahbap çavuş ilişkisi ayyuka çıkmıştır. Kamu çalışanları arasında düzenli ve istikrarlı şekilde ötekileştirmeler yapılmaktadır. Son iki yıl memur için kayıplarla kapandı” diye konuştu.