TÜRKAV Dörtyol Şubesine bu hafta yazar Emine Özgenç konuk oldu. Kitap yazmaya nasıl başladığını, kitap yazarken hissettiklerini kısaca anlatan yazar, yeni kitabını tanıttı. Yazar Özgenç, kitabından bahsederken duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu.

Yazar Emine Özgenç’ i TÜRKAV Dörtyol Şubesinde konuk eden şube Başkanı Reşit Taşkın, ”Yazarımızın vakfımıza geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti devletinin muhasır medeniyetler seviyesine çıkabilmesi için yazarlara çok önemli görevler düştüğünü söyledi. Biz vatandaşlar olarak da okuma alışkanlığımızı geliştirmeliyiz ve yazarımıza sahip çıkmalıyız.” dedi.

Yazar Emine Özgenç ‘de ülkemizde yanlış bilinen gerçeklere ışık tutmak amacıyla kaleme sarıldığını ifade etti. İlk kitabı olan “Eylül 12’den Vurdu”nun çok rağbet görmesi diğer kitaplarının da önünü açtığını belirtti". İkinci kitabı olan “Eynesi Ana” da Çanakkale Savaşı sırasında Trabzon ve çevresindeki Rus savaşlarını, Ermeni ve Rum çetelerinin baskılarını gözler önüne seriyor. Yazar kitabın tarihi gerçekliğe bürünmesi için Doğu Karadeniz bölgesinde gezilmedik, yayla, tepe, köy, dere bırakmadıklarını belirtiyor.
Konuşmaların ardından Yazar Emine Özgenç’e TÜRKAV Dörtyol Şube Başkanı Reşit Taşın tarafından günün anısına plaket takdim edilirken Dörtyol Belediye Başkan yardımcısı Yaşar Gürakan tarafından bir buket çiçek verildi.