Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Kahramanmaraş Şubesi (TÜRKAV) "dayanışma ve kaynaşma pikniği" adı altında bir piknik düzenledi.

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı  (TÜRKAV) Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Seyfioğlu tarafından organize edilen piknik Menzelet Barajı'nda gerçekleşti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu'nun da katıldığı piknikte konuşan Seyfioğlu "amaçlarının üyeleri arasındaki dayanışma ve kaynaşmayı artırmak" olduğunu söyledi. Seyfioğlu "Kamu Çalışanları Vakfı olarak son yıllarda ciddi faaliyetlerin altına imza attık. İki sene önce kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenledik. Dini günlerde semazenli, tasavvuf musikili, ilahili anma programları tertip ettik. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı boyunca 30'dan fazla yoksul, gariban öğrenciye burs verdik. Şu anda öğrenci evleri açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz sınırlı imkanlarla bu çalışmaları yaparken bize maddi manevi destek veren dostlarımızla, gönüldaşlarımızla bir araya gelmek istedik. Bu amaçla düzenlediğimiz pikniğimize hoş geldiniz. Bu vesileyle hizmetlerimize destek olan, bu gün aramızda olanlardan ve olamayanlardan Cenab-ı Allah razı olsun." dedi. Seyfioğlu konuşmasını "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözleriyle bitirdi.

Pikniğe katılmak için Erzincan'dan gelen MHP Kahramanmaraş Mlletvekili Mesut Dedeoğlu'da yaptığı konuşmada "Bu gün böyle güzide bir toplulukla birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Burada bulunan herkesin bu ülke için çarpan sevda dolu bir yüreği olduğunu biliyorum. Ülkemizin geçtiği şu zor dönemde birlik-beraberlik adına düzenlenen bu pikniği çok önemsiyorum. Aranızda olmaktan dolayı da çok mutluyum" dedi.

Yenilen yemeğin ardından Ozan Bulut ve genç Alperen Karateke söyledikleri birbirinden güzel türkülerle katılımcıları coşturdular. Özellikle "Çırpınırdı Karadeniz" türküsü katılımcıların duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

Piknik esnasında neşeli anlar da yaşandı. Bunlardan birinde "Daha önce hiç milletvekili görmedim" diyen Mehmet Kekeç isimli emekli vatandaş, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ile tanıştı.  Kekeç'in "Sarılırken sen de bir şeyler olduğunu sezmiştim" demesi kahkahalara neden oldu.

Piknik yapılan duaların ardından sona erdi.