Samsun'a gelen Cihan Sendikalar Konfederasyonu'na bağlı Ufuk Büro Sendikası (Ufuk Büro -Sen) Genel Başkanı Fatih Tekin Samsun Memurlar Derneği'ni (SAMED) ziyaret etti.

Ziyarette Ufuk Büro-Sen'in kuruluş amaçları ve hedefleri hakkında bilgiler vererek sendikaların dernekler gibi toplumdaki en önemli sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatan Tekin, ülkemizde sendikaların yanlış yapılandığını söyledi. Sendikaların siyasete yön vermesi gerekirken siyasi partilerin sendikalara yön verdiğini, sendikaları bir arka bahçe gibi gördüklerini hatırlatan Tekin, "Ufuk Büro-Sen çalışanlar arasında ayrım yapmadan herkesi, her görüşü kucaklayan, birleştiren bir anlayışla yola çıktı. Bu anlamda herkesi birleştiren bir çatı olacak Sendika olarak hedeflerimize yavaş ama emin adımlarla gideceğiz. Kimseyi ötekileştirmeden birleştirici bir güç olarak en büyük sendika olma arzusundayız." dedi.

Samsun Memurlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak ise Samsunda ikamet edip, görev yapan bir grup memurun gayretleri ile kurulan derneğin Karadeniz Bölgesi'ndeki memurların sesi olmayı hedeflediğini kaydetti. Şehir genelinde yaklaşık 45 bin memurun görev yaptığını vurgulayan Bayrak, "Karedeniz Bölgesinde eksikliği hissedilen memurlara yönelik bir derneğin kurulması bize nasip olduğu. Buradaki amacımız, meslektaşlarımızın kendilerini daha iyi ifade edebilmek için bir araya gelerek haklarını aramak, yaşanabilir ve paylaşılabilir bir sosyal yaşam ile sorumlu bir çalışma hayatının oluşmasına katkı sağlamak. Arkadaşlarımızın yoğun bir ilgisiyle karşılaştık. Bu da bizi ne kadar gerekli ve doğru bir iş yaptığımızın kanıtı oldu.” dedi.

Dernek olarak sosyal, kültürel ve sportif alanlarda faaliyetler ile yurt içi geziler organize ederek, aktif bir dernek olduklarını belirten SAMED Başkanı Bayrak, söz konusu etkinliklerin, memurların ve ailelerinin birbirleriyle kaynaşmalarını sağladığını sözlerine ekledi.