-SEN'e bağlı faaliyet gösteren Ufuk Sağlık Sen Samsun İl Temsilcisi Murat Taşkayalı, ‘yeni nesil sendikacılık’ sloganıyla çıktıkları yolda 540 olan üye sayısını 4 bin 250’ye çıkardıklarını söyledi.

Şehir merkezi ve ilçelerdeki üyelerin katılımıyla gerçekleşen iftar programında bir araya gelen üyeler hem tanıştı hemde kaynaştı. Yemek sonrası teşekkür konuşması yapan Taşkayalı, “2014 yılının Ocak ayında kurulan Ufuk Sağlık Sen’in, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ekonomik, sosyal, kültürel, meslekî haklarının korunması ve geliştirilmesi ile ilgili her türlü girişimlerde bulunmak amacıyla yola çıktı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Ailesi’nin tüm fertlerini kendi konumunda kabul edip kucaklayan, ülkemizin birlik ve beraberliğini önemseyen, milli ve manevi değerlere bağlı, erdemli, rasyonel, meziyetli, uyumlu, liyakatli ve rehber olmayı amaçlayan, bireysel sosyal sorumluluk olgusunu tüm çalışanlar arasında yaygınlaştırmayı gaye edinen bir sendikadır.” dedi.

Türkiye’de siyasetten bağımsız, üyelerinin hak ve menfaatlerini hiçbir menfaate değişmeyen, üyelerini sürekli mesleki ve sosyal alanda besleyerek motive eden, Avrupa standartlarında bir sendikacılığın tam olarak yapılamadığını hatırlatan Murat Taşkayalı, “Ülkemizde, bu alandaki boşluğu bir dava şuuru ile doldurmak adına ‘yeni nesil sendikacılık’ sloganıyla Ufuk’ta bahar var diyerek çıktık biz bu yola. Sendikacılık değerlerini alt üst eden zihniyete, sendikacılıktan ziyade partilerin öncüsü, sözcüsü ve arka bahçesi olan zihniyete, sendikacılık nedir ve nasıl yapılırı göstermek için çıktık bu yola. Makam mevki için boyun bükmek, meclise girebilmek için ‘minnet etmek’ değil bizim işimiz. Bizim işimiz üyelerimizin iyi kötü tüm zamanlarında yanlarında olmak, hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek, idare ile aralarındaki sorunlarda çözüm merkezi olmak, hizmet kolumuzun ve üyelerimizin tüm haklarını hukuki zeminden çıkmadan sonuna kadar aramak, aynı zamanda üyelerimizin mesleki kariyerlerini geliştirmek. Geçen yıl mayıs ayı sendika sayımlarında 540 olan üye sayımızı, başta Rabbimin yardımı sonra siz insana hizmet sevdalıları kahraman yol arkadaşlarımız sayesinde 4 bin 250’ye çıkardık.” diye konuştu.

Programa katılan Cihan Sendikalara Konfederasyonu (-SEN) İl Temsilcisi Sefa Zor ise şunları söyledi: “Sendikacılık alanında büyük bir boşluğu dolduracak olan Ufuk Sağlık Sen bir yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiği gelişimle bu yoldaki samimiyetini ortaya koymuştur. Biz Cihan Konfedarasyonu sendikaları olarak çalışanlarımızın sorunlarını analiz eden, sorunların çözüm yollarını araştıran ve yol gösteren, ötekileştirmeyen ve sendikacılık sınırlarının dışına çıkmayan modern ve inovatif sendikacılığı temsil etmekteyiz. Bu yoldaki duruşumuzun kısa sürede çalışanlarca benimseneceğine ve gerçek sendikacılığın ülkemizde tesis edileceğine inancımız tamdır.”