Ufuk Sendikaları, kuruluşunun birinci yıl dönümünü Şanlıurfa’da kutladı. Çiğköfte ve sıra gecesi ile yapılan kutlamada memura 2015 yılı için verilen zam eleştirildi. Kutlamaya katılanlara çekilişle çeşitli hediyeler verildi.

Cihan Sen Konfederasyonuna bağlı Ufuk Sendikaları, kuruluşunun birinci yıl dönümünü Şanlıurfa’da kutladı. Cihan Sen Genel Başkanı Naci Haliloğlu’nun da katıldığı kutlama gecesinde çiğköfte yoğruldu, sıra gecesi düzenlendi. Katılımcılara çekilişle çeşitli hediyelerin taktim edildiği programda konuşan Naci Haliloğlu, 2015 yılı için memura verilen zammı eleştirdi. Ülkenin gidişatı ile ilgili endişe taşıdıklarını aktaran Haliloğlu, torba yasaları eleştirdi ve ekledi: "Akşam yatıyoruz bir yasa çıkıyor, sabah yeni bir torba yasasıyla kalkıyoruz. Bir torba yasasını öğrenmeden yenisi değişiyor. Kanun oturmadan yine değişiyor. Bir sürü yasa değişti ancak memurun özlük hakkına yönelik torbadan bir şey çıkmadı, çıkmıyor da… Ama bir gecede hâkim, savcıya, milletvekili maaşına ciddi takviyeler yapılıyor. Hak etmiyor demiyoruz ancak 2,5 milyon memur ciddi sıkıntı yaşarken memura yönelik olumlu bir şey çıkmadı."

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na da gönderme yapan Haliloğlu, "Ben akşam çocuğuma bir hediye götüremiyorsam nerde bunun itibarı? İtibar halkın ekonomik seviyesini yükseltmekle olur. Memura hakkını vermekle itibar olur. Yoksa sarayla itibar olmaz. Biz çalışanların itibarının yükseltilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

STK’nın önemine de değinen Naci Haliloğlu, "STK’lar olmasa ne olur; Kore, Suriye gibi olur. STK’lar demokrasi adına önemli kuruluşlardır. Demokraside çokseslilik şarttır. Her STK düşüncesini aktarmalı. Biz de İyi ve güzel olan şeylerin destekçisi, yanlışların eleştiricisi olacağız. Siyasi bir yanımız yok." dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılara çekilişlerle çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra sahne alan sıra gecesi ekibi Türkçe ve Kürtçe türkülerle müzik ziyafeti sundu.