Ufuk Sağlık Sendikası Basın Yayın ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Aydın Koçdaş, “Dünyaya sendikacılığın bizcesini ihraç etmek istiyoruz.” diyerek sendikacılıkta iddialı olduklarını söyledi.

Ufuk Sağlık Sendikası Şanlıurfa teşkilatı Hemşireler Günü etkinlikleri kapsamında üyeleri ile bir araya geldi. Vezir Konağı’nda buluşan sendika üyeleri tasavvuf müziği eşliğinde sohbet imkanı buldu. Yemek ile başlayan programları sendika yöneticilerinin konuşması ile devam etti. Programda konuşan Basın Yayın ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Aydın Koçdaş, sendikanın amacı ve vizyonu konusunda bilgi verdi. Koçdaş, “Dünyaya sendikacılığın bizcesini ihraç etmek istiyoruz. Üyenin değerli, özel ve birey olduğu sendikacılık diyoruz. Bizde yığın değilsiniz, birey ve özelsiniz.” diye konuştu.

Ufuksen Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Cört ise il teşkilatının faaliyetlerini anlattı. Cört, “Bir insanın yaşamını kurtardığından sana kahraman derler. Sevecen yaklaştığında arkadaş derler. Bakımda bilimsel yöntemler kullandığında sana uzman derler. Bunun üçünü bir arada kullandığında ise hemşire derler” diyerek başladığı konuşmasında hemşirelere idari, vatandaş baskısı, yoğun iş temposundan kurtarmak adına böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.
Zor günde kendilerini destekleyen üyelere teşekkür eden Cört, “Sağlık çalışanlarının yığınla problemle karşı karşıya kaldığı, her türlü baskı ve haksızlığa maruz kaldığı demokrasi ve özgürlüklerin askıya alındığı şu zaman diliminde hakkın, haklının ve doğrunun yanında olma erdemini göstererek yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Bütün problemleri bir çırpıda çözeriz aldatmacası içinde değiliz. Ancak” diyen Cört, şu taahhütlerde bulundu: “Sağlık çalışanlarının yanında olacağız, mali ve özlük haklarınızın düzelmesi için çalışacağız. Sağlık çalışanlarının toplumda hak ettiği yeri bulması için çalışacağız hiçbir siyasi düşüncenin arka bahçesi olmayacağız.”

Programın sonunda üyelere çeşitli hediyeler taktim edildi.