Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla yer alması gerektiğini belirten Vali Münir Karaloğlu, "Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla yer alması ilerlememizin, kalkınmamızın temel dinamiklerinden biridir. Kadınsız toplum nasıl düşünülemiyorsa, kadının sosyoekonomik hayatta yer almadığı bir toplum da düşünülemez. Üreten kadın derneklerimiz bu güne kadar evlerinde ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini kendi mahallelerinde, ilçelerinde satarak kendilerini ispat ettiler hatta bunu bir adım öteye götürerek kendi markalarını oluşturup pazarladılar." dedi.

Üreten Kadınlar Federasyonu kurulması ile derneklerin daha da güçlendiğini vurgulayan Karaloğlu, şunları söyledi: "Şimdi federasyon olarak daha da güçlü haldeler. Kadınlarımıza fırsat verildiğinde neler başarabileceklerini hep birlikte gördük. Bu azminizle tüm yurda örnek oldunuz."

Karaloğlu, ayrıca Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu'na satış noktaları oluşturulması için belediyeler ve kamu kurumlarıyla koordineli bir çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

Vali Münir Karaloğlu, kadınlar için daha kullanışlı olacağı düşüncesiyle eğitim salonu hizmet binası ve satış noktası gibi özellikleri olan bir yer temini için Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek olumlu cevap aldıklarını sözlerine ekledi.