Ufuk Büro-Sen Genel Başkanı Fatih Tekin, gücünü bir sivil toplum kuruluşu olarak üyelerinden ve toplumun kendisinden aldıklarını ifade etti.

Cihan-Sen’e bağlı olup Van’da bir yıl önce kurulan Ufuk Büro-Bankacılık Sendikası, Ufuk Enerji Sendikası, Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası 1. yıldönümü münasebetiyle bir araya geldi. Yemekli yapılan programa Ufuk Sağlık-Sen Van İl temsilcisi Sıddık Ademoğlu, Ufuk Büro-Sen Genel Başkanı Fatih Tekin, Ufuk Büro-Sen Van İl temsilcisi Senar Sarıtaş ve sendikaların çok sayıda üyesi katıldı. Yemeğin ardından konuşma yapan Ufuk Büro-Sen Genel Başkanı Fatih Tekin, Sendikalarının milli ruh, milli düşünce ve diğerkâmlık duygusuyla hareket ettiklerini belirtti.

Sendika olarak siyasi hiçbir partinin ne ön ne de arka bahçesi olmadıklarını söyleyen Tekin, Gücünü bir sivil toplum kuruluşu olarak üyelerden ve toplumun kendisinden alan, sendikal faaliyetlerinin temeline çalışanın yaşam ve iş kalitesinin iyileştirmesini koyan bir sendika anlayışıyla hareket eder.” dedi.

Kamu çalışanının anayasadan doğan temel haklarını korumak için çalıştıklarını belirten Tekin, sendikalarının çalışmaları hakkında şöyle bilgi verdi: Bu haklarını genişletilmesi ve iyileştirmesi adına akademik, güncel ve eylemsel planda projeler üretmeye çalışıyoruz. Siyasi amaçların ötesinde, kamuda çalışan dezavantajlı ve sosyal riskli grupların uğradığı haksızlıklara dair doğru ve etkin bir hukuki mücadele zemini oluşturmak için çalışıyoruz. Toplumun hiçbir kesimini ötekileştirmeden toplumsal barışı tesis etmek için çaba sarf ediyoruz.”
Ufuk Sağlık-Sen Van İl temsilcisi Sıddık Âdemoğlu da kamuda hizmet kollarında yığınla bekleyen bir sürü sorunların olduğu belirterek bu sorunların siyasi malzeme ve seçim rantı olarak kullanılmadan bir an evvel çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete dikkat çeken Ademoğlu, sağlık çalışanlarının kronikleşen sıkıntılarını şöyle sıraladı: Yıpranma payı, ek ödemelerin emekliye yansıtılmaması, sağlık personeline uygulanan şiddet, çalışanlarımızın ve mesleklerinin itibarsızlaştırılması, rekabetten ve adaletten uzak, ötekileştiren bir terfi istismarı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının kapsamlarının dar olması, sağlık hizmetlerinde taşeronlaşma, adaletsiz döner sermaye dağılımı, aile sağlığı çalışanlarına zorunlu nöbet dayatması, riskli birimlerin yeniden tanımlanmaması, sağlık personelinin çocuklarına sağlıklı büyüyeceği kreş sisteminin olmaması, ek zam taleplerinin karşılanmaması gibi birçok sorun halledilmemiştir.”

Ademoğlu ayrıca Ufuk Sağlık Sendikası’nın sorunların çözülmesi için ideolojik ve siyasi yapının öncüsü, sözcüsü ve arka bahçesi olmadan sendikal haklarını kullanarak sorunların sürekli takipçisi olacaklarını dile getirerek bu konu üyelerden destek istedi.