Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mustafa TİMURBANGA şunları söyledi:

“Bağımlılığa Hayır Çadırında” yapmış olduğu açıklamada Yeşilay’ın ana amacı ve görevi koruyucu hekimlik yani genç nesli bağımlılığa karşı bilinçlendirmek ve onların gerek sigara, alkol, madde bağımlılığı, kumar ve internet bağımlılığına hiç bulaşmamasını sağlamak.

Bugün bir etkinlikte şehrimizin güzide okullarından Karamankent İlköğretim Okulunda yapmaktayız. Görüyorum ki bu okulumuz her türlü bağımlılığa karşı fevkalade duyarlı gerek öğrenciler gerekse öğretmenlerimiz içinde tek bir fert sigara dahi kullanmıyor.

Bu yönüyle tüm okul yönetici ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Bu etkinliklerimiz davet edildiğimiz tüm okullarda devam edecektir."



         
Karamankent İlköğretim Okulu müdür yardımcısı Ömer EKEN de yaptığı açıklamada; “ Bizim milli eğitim ve öğretim modelimizde en önemli vurgu aslında örnek olmaya çalışmaktır. Yani bizim kurumdaki öğretmen arkadaşlarımız tavır, davranış ve yaşamlarıyla örgencilere örnek olmaktadır. En tesirli dil hal dilidir. Yeşilay Cemiyetinin bu bilgilendirme etkinliğinden dolayı da biz kendilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca dağıtılan bileklik, rozet, anahtarlık gibi hediyelerde Yeşilay’ı zihinlerde canlı tutacaktır dedi.”