Niğde Ziraat Odası Olağan Genel Kurulunda 4 adayın yarıştığı başkanlık seçimi sonuçlandı.
Seçimi mevcut başkan Veli Kenar kazandı.

Genel kurula CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Ayduğan, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Kılıç ile belde belediye başkanları ve çiftçiler katıldı.

Açılış konuşmasını mevcut başkan Veli Kenar yaptı. Kenar, "Göreve geldiğimiz günden itibaren tarımın ve çiftçilerimizin karşılaştığı sorunların çözümü için mevcut imkânları kullanarak her türlü çabayı gösterdik. Niğde’de on binlerce kişinin ekmek yediği ve ilimize milyonlarca lira ekonomik katkı sağlayan tarım sektörünün modernleşmesi, yeni teknolojilere ayak uydurması için gereken çalışmaları yapmaya özen gösterdik. Bundan sonraki dönemde de yarım kalan projelerimizin tamamlanması ve yeni projelerin hayata geçirilmesi için tüm gayretimizi sarf edeceğiz." dedi.

Adaylar tek tek konuşmalarını yaptıktan sonra seçime geçildi. Seçimde 98 delege oy kullandı. 40 oy ile Veli Kenar tekrar başkan seçildi. Teyfik Özbek 32, Ali Cengiz 23, Yaşar Uyar ise 2 oy aldı. 1 oy da iptal edildi.