Türkiye genelinde siyaset her zaman hareketli, bu hareketlilik Kahramanmaraş'ta da mevcut fakat 01 Ocak itibarıyla vekil aday adaylığını düşünen isimlerde kendi kendini göstermeye başlayacak.
Siyasetin içerisinde gönlü olan, ruhu olan ve partilerinin birçok programlarına katılan, halkın içerisinde olan isimler tabiî ki diğerlerine oranla yarışa 1??0 önde başlayacak. Çünkü bunlar onların en doğal hakkı.
2011 genel seçimleri dün gibi aklımızda, Ak Partide 106, MHP'de 25, CHP'de ise 15 milletvekili aday adayı mevcuttu. Üzerinden 4 yıl geçti, 01 Ocak itibarıyla aday adaylığını düşünen, bu ülkeye ve millete hizmeti (basamak olarak kullananlar hariç) siyaset aracılığıyla yapmak isteyen isimler bir bir çıkacak.
Onlar çıkmadan bizler yazmak istedik. Ak Parti Kahramanmaraş'taki 6 milletvekili sayısında en az 3 en fazla 4 milletvekilini kesinlikle değiştirir diye düşünüyorum. Şuan mevcutların içerisinde Mahir Ünal haricinde yeri garanti olan bir milletvekili de yok. 
MHP'de Mesut Dedeoğlu partisi içerisinde gerçekten sağlam bir duruş sergiledi, kimseyi incitmeden kırmadan güzel bir siyasi dönem geçirdi. Yerini koruyacağına inanıyorum.
CHP'de ise Durdu Özbolat kesinlikle Kahramanmaraş'tan aday olmayacağını açıkladı. Tabiî ki bu açıklama parti içerisinde adaylığını düşünen isimler arasında heyecan oluşturdu. Ön seçimle üyeleri kimin aday olacağına karar verecek.
Ak Parti, geçirdiği 3 yerel, 3 genel, 2 referandum ve 1 cumhurbaşkanlığı seçiminde en büyük tecrübenin halk olduğunu gördü. Son olarak 2014 yerel seçimlerdeki, belediye başkan adaylığı belirleme sürecinde milletvekillerinin ve teşkilatın büyük bir etkisinin olmadığı herkes tarafından görüldü. Ak Parti aday belirleme anketi yaparak sadece halkın istediği isimleri aday olarak belirledi ve çok iyi bir başarı kazandı.
Bu seçimde de edinilen tecrübe, kamuoyu anketlerini yol gösterici olarak belirleyecek.
Kent siyasetinde iktidar partisine dönelim; Ben bugün makalemin başında da olduğu gibi Mahmut Arıkan'ı yazacağım.
2011 Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olan ve teşkilat temayülünden de 2. sırada çıkan Mahmut Arıkan'ın o dönem listeye girememesi karşısında şok olmuştum. Çünkü Arıkan hem halkın takdirini almış, hem de parti üyelerinin takdirini almış bir isimdi. Partisinde İl Genel Meclis Üyeliği yapmış ve tüm çalışmalarında bulunmuştu. Amaç unvan kazanmak olmadığı için partisinin çalışmalarına yine katılmaya devam etti.
Bugün Sayın Mahmut Arıkan'ı burada anlatmaya gerek yok. Mütevazı kişiliği, hayırseverliliği ve kent sevgisini kimse tartışamaz. 
6 Haziran'da yapılacak genel seçimler için Milletvekili aday adayı olup olmayacağını da bilmiyorum. Fakat şahsi fikrim olarak, bu dönem iş dünyasından bir ismin mecliste olması taraftarıyım. Siyaseti hizmet olarak gören bu ismin milletvekili ünvanına ihtiyacı olmadığını söylemeye gerek yok. Fakat geniş çerçevelerde hizmet etmek için kesinlikle insanların siyasette görev olmasını isterim. 
Bütün işadamlarının da tereddütsüz onay vereceği bir isim olan Arıkan, bence parti üyelerinin, STK temsilcilerinin ve vatandaşlarında kabul ettiği bir isim, geçmişine bakarsanız bembeyaz bir sayfa bulursunuz.
Arıkan'ın bu dönem siyasette olması gerekir, siyasetçiler, STK ve bürokrasi arasındaki birlikteliğe iş dünyası da tamamen katılır. 
Yeni yılın umut getirmesi temennisiyle kalın sağlıcakla