Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre Çiçek, "24.Dönem TBMM Genel Kurul Görüşmelerinde "Kaba ve Yaralayıcı Sözler" başlıklı 110 sayfalık rapora, bir de kendi imzasını taşıyan ön yazı ekleyerek, TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderlerinin tümüne gönderdi.

TBMM'DE GERİLİM: SEN KİMİN CARİYESİSİN

TBMM'den 27.2.2013 tarih ve 13768955-016 sayılı yazı ile gönderilen raporda, vekillerinbirbirlerine yönelik hakaretleri, tutanaklara dayanılarak, hakareti yapan vekilin ismi, toplantı tarihiile yer aldı.

"GAZİ MECLİS'E YAKIŞMIYOR..."

Cemil Çiçek, liderlere yazdığı yazıda da, "böyle bir yazıyı kaleme almaktan ciddi şekilderahatsızlık duyuyorum" ifadesini kullandı.

Raporda bulunan ve milletvekillerine ait ifadelerin "Milli Mücadeleyi yürüten Gazi Meclise yakışmadığını" da vurgulayan Çiçek, "bu ifaler Meclis ve siyaseti yaralamakata, ayrıca Meclisin, milletvekillerinin ve genel olarak siyaset kurumunun halk nezdindeki itibarını zedelemektedir" ifadesini kullandı.

LİDERLERE SORDU: "NE ÖNERİRSİNİZ?"

Çiçek, liderlere yazısında ayrıca TBMM'de vekillerin bu tip davranışlarını engelleyebilmek için "ne önerdiklerini de sorarak, "Genel Kurulda yapılan konuşmalarda hakaret, kaba ve yaralayıcı sözlerden kaçınılmasını teminen uygun göreceğiniz yol ve yöntemle çaba göstereceğinize inanıyorum" dedi.

RAPORDA YOK YOK....

TBMM Başkanı'nın, Meclis Genel Kurul tutanaklarına dayanılarak hazırlanan ve liderleregönderdiği raporda ise, milletvekillerinin birbirlerine hitaplarında her türlü hitap ve hakaret içeriğitaşıyan cümle mevcut.

Milletvekillerinin birbirlerine hitapları arasında en çok öne çıkan kelimeler "terbiyesiz" ve "şerefsiz" kelimeleri. Ayrıca rapora göre, "yağcı, eşkiya, ahlaksız, utanmaz, sahtekar, onursuz ve namert" kelimeleri de çok kullanılan hitaplarlar arasında bulunuyor.

Vekillerin birbirlerine "Çüş", "Hayvan", "Dansöz" "Haydut", hatta "Lan salak" gibi hitapları da mevcut.

Raporda, TBMM'de temsil edilen tüm siyasi parti gruplarına, yani Ak Parti, CHP, MHP ve BDP'li vekillere ait çok çarpıcı cümleler de var; "Tükürdüğünü yalatırım", "Şark dansözü", "Hangi hayvan verdi bu emri" "Tuh senin suratına" "Otomatik yalan makinesi" gibi cümleler, 110 saygalık raporda yer alanlardan bazıları.

Kaynak: HÜRRİYET