Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, turizmde 2016'nın kayıp yıl olmaması için bir an önce hükümetin kurulması gerektiğini söyledi.

7 Haziran seçimlerinin ardından 55 gün geçtiğini hatırlatan Aydoğan, bu süre içinde bir hükümetin kurulamamasının üzüntü verici olduğunu kaydetti. Türk turizmi için 2015'in kayıp olduğunun altını çizen Aydoğan, kısa sürede bir hükümet kurulmazsa 2016'nın da kayıp bir yıl olabileceği uyarısında bulundu. Bir hükümet kurulamaması nedeniyle döviz kurunda sürekli bir yükselme ve Türk lirasında sürekli bir değer kaybının olduğuna dikkat çeken Aydoğan, bu değer kaybı karşısında turizmcilerin zor durumda kaldığını ifade etti. Bu sene Rus turizmi kaynaklı turist düşüşünden turizm sektörünün zor durumda olduğunu ve düşmenin de halen sürdüğünün altını çizen Aydoğan, İspanya'nın daha önce tedbir alması nedeniyle Rus turist düşüklüğünün Türkiye'ye göre çok düşük seviyede olduğunu kaydetti.

Turizmde güven ortamının önemli olduğuna dikkat çeken Aydoğan, "Hükümet kurulmadığı için bürokrasi ağır aksak işliyor ve piyasalarda yaprak kımıldamıyor. Turizm gelirleri ülke cari açığını kapatmada adeta can simidi. Turizm hem ülke hemde Antalya ekonomisinin can damarı. Antalya'da 120'nin üzerinde iş sektörü turizmden doğrudan ve dolaylı bir şekilde ekmek yiyor. Onun için turizm planlamaları ve rezervasyonları bir yıl önceden yapılıyor. 2016'nın turizmde kayıp yıl olmaması için acil bir şekilde hükümet kurularak ülke gerçek gündemine dönmeli. Partiler sen ben diyerek polemik yapmadan asgari müştereklerde bir araya gelerek hükümeti kursun. Turizm sektörü ülkemizde 400 bin kişiyi istihdam ediyor. Onun için bir an önce hükümet kurulmalı. Meclis'te bir uzlaşı kültürü çerçevesinde bir hükümet kurulmalı." diye konuştu.