Sinan Oğan, KRT TV'de yaptığı açıklamada 2019'da cumhurbaşkanlığı adaylığı için sinyal verdi. 

Oğan, "Bu referandum eşit şartlarda adil yapılmış bir referandum değil. Bir taraf 'evet' tarafı, devlet imkanlarını, devlet gücünü, basın imkanlarını kullanarak yapmıştır. Bana göre hayır oyları yüzde 50'yi geçmiştir. Ancak YSK'nın son anda alelacele aldığı kararla Türkiye üstüne karabulutlar çöken bir referandum neticesiyle karşılaşmıştır. YSK'nın aldığı bu karar seçim kanununun 89 ve 101. maddelerine aykırıdır" diye konuştu. 

Sinan Oğan, referandumda MHP'nin 'evet' çağrısının havada kaldığını, Türk milliyetçilerinin yüzde 99'unun hayır dediğini, iktidarın ciddi oy kaybettiğini söyledi. Oğan, 2019'da AK Parti adayının kazanma ihtimalinin bugünkü şartlarda sıfır olduğunu savundu.

Oğan, kendisinin 2019'da adaylığı düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine şunları söyledi: "Elbette Türk milliyetçileri aday çıkartacaktır. Şartlar oluştuğu taktirde bu göreve aday olmaktan büyük onur duyacağımı ifade etmek isterim.

Bizim başlagıçtaki muhalefetimiz parti içindeki muhalefetti. Ancak bu süreçte görüldü ki sağdaki muhalefet bizim muhalefetimizdir. Sağ cenahta Cumhuriyet Halk Partisi değil, diğer partiler değil sağ cenahtaki muhalefete liderliği biz ettik.

Dolayısıyla önümüzdeki süreçte bu bir başkanlık sistemine evrilecekse başkan adayları da buradan çıkacaktır.

Elbetteki Milliyetçi Hareket Partisi'nin içindeki durum gösterecektir. Bu iki aşamalı bir durum. İkinci tura kalındığı taktirde merkez sağa hitap eden ancak solun da desteğini, sempatisini alabilecek ismin rahatlıkla Erdoğan'ı yenebileceği kanaatindeyim.

Bu isimlerden biri kuvvetle ihtimaldir biz oluruz ama bunu şartlar gösterecektir.