CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, 7 Haziran seçimlerinin, ülkenin cumhuriyet rejimiyle yönetilmesinde son seçiminin olabileceğini söyledi.

Öztürk, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir kafede düzenlediği basın toplantısında Manavgat'ta 7 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimlerine yarından itibaren Çakış Mahallesi'nden çalışmaya başlayacaklarını kaydetti. Haziran seçimini siyasi bir seçim olarak görmediklerinin altını çizen Öztürk, "7 Haziran, halkımızın hür iradesiyle sandığa gideceği son seçimi olabilir. Seçim sonuçları, ülkemizin demokratik bir cumhuriyetle mi yoksa başkanlık sistemine geçilerek yönetileceğine göstereceği için tarihi öneme sahip." dedi.

6 ay sonra yapılacak olan seçimlerin ülkenin demokrasi ile yönetilmesi ve başkanlık sistemine geçilmesi noktasında son seçim olabileceği uyarısında bulunan Öztürk, 7 Haziran'ın aynı zamanda 13 yıllık AK Parti iktidarından kurtulma adına tarihi bir fırsat ve tarihi öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Siyasi iktidarın, yapılan bunca yolsuzluğu ve hırsızlığı hangi algı operasyonlarıyla yaparsa yapsın yolun sonuna geldiğini belirten Öztürk, CHP olarak Manavgat'tan en az bir vekili TBMM'ye göndermeye kararlı olduklarını ifade etti.

7 Haziran seçimlerinde partilerinin Antalya'dan 3 Kasım 2002 seçimlerinde olduğu gibi en az 8 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini belirten Öztürk, "6 ay sonra yapılacak olan milletvekilliği seçimini bir siyasi seçim olarak görmüyoruz. 7 Haziran'ın ülkemiz açısından bir kader seçimi olarak görüyoruz. 7 Haziran, belki de seçmenin hür iradesiyle sandığa giderek son defa oy verebileceği bir seçim olabilir. Onun için haziran seçimleri tarihi öneme sahip. Halkımızın haziran seçimlerinde sandıkta AKP'ye en iyi cevabını vereceğine inanıyorum. Artık toplum herkesimi bunların gerçek yüzünü gördü. AKP iktidarı, ülkemizde uyguladığı yanlış ekonomik politikalar yüzünden herkesi borçlu hale getirdi. Ne acıdır ki ülkemizde kredi kartı borcu olmayan kimse kalmadı. Halkımız bu iktidarın, yaptığı yolsuzluk, talan ve hırsızlıklarına 7 Haziran seçiminde sandıkta tepkisini gösterecektir. AKP için yolun sonu şimdiden göründü." diye konuştu.

Öztürk, partilerine Manavgat'ta milletvekilliği seçimi için bugüne kadar 2 aday adayının başvuruda bulunduğunu, bu sayının önümüzdeki günlerde artmasını beklediğini sözlerine ekledi.