Demokrat Parti(DP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, 7 Haziran seçimlerinin 'gelecek nesillerin demokratik bir rejimde yaşaması' için son fırsat olduğunu söyledi. Bıyıklıoğlu, parti binasında yaptığı açıklamada, ülkenin süratle parti devletine savrulduğunu, seçmene 4 ay sonra yapılacak seçimlerde 'sandığına ve ülkene sahip çık' çağrısında bulundu.
Siyasi iktidarın Meclis'teki çoğunluk gücüyle çıkardığı antidemokratik yasalarla ülkenin Kuzey Kore'leştiğini belirten Bıyıklıoğlu, 92 yıl içinde kazanılmış demokratik hakların bir ihtiras uğruna yok edildiğini ifade etti.
İç güvenlik paketinin yasalaşması halinde ülkenin resmen parti devleti olacağını belirten Bıyıkloğlu, iktidarın, ilk parti devleti uygulamasını da yandaş sendika eliyle Milli Eğitim Bakanlığı'nda(MEB) hukuksuz okul müdürü atamasıyla yaptığını, hukuksuz atamalar yargıdan dönmesine karşı görevi iade etmede hukuksuzluğun devam ettiğini kaydetti. 50 yılı aşkındır aktif siyasetin içinde olduğunun altını çizen Bıyıklıoğlu, "Siyasi hayatıma asker dönüşü Adalet Partisi(AP) üye olarak başladım. Üç askeri darbe gördüm ama;ülkemiz son yarım asır içinde böylesi her alanda hukuksuzluğu ilk defa yaşıyor. Demokrasilerden diktatörlüğe geçilen ülkelerde ilk önce iç güvenlik ve kolluk görevlerinde değişikliğe gidiliyor. İç güvenlik paketi yasalaşırsa milletçe elveda demokrasi, hoşgeldin parti devleti diyeceğiz. Bu sebeple 7 Haziran seçimleri ülkenin karanlık kuyudan çıkacağı son demokratik seçim. Onun için kendisine demokrat gören herkes seçim tarihine kadar uyumayarak köy köy dolaşması gerekir. 7 Haziran'dan sonra ah vah etmenin bir anlamı yok. Önümüzdeki seçimler çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini belirleyeceği için tarihi öneme sahip. Onlara demokratik cumhuriyet bırakmak istiyorsak 7 Haziran'da şişman kedilerin yeniden trafolara girmemesi için sandığa sahip çıkalım. " diye konuştu.