Diş hekimi Murat Özçelik, CHP'den Antalya milletvekili aday adayı oldu. Özçelik, aday adaylığını CHP Manavgat İlçe Başkanlığı'nda İlçe Başkanı Ahmet Öztürk'le birlikte açıkladı.

7 Haziran seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını belirten Dt. Özçelik, parti devletine dur demek için CHP'den Antalya milletvekili aday adayı olduğunu söyledi. Siyasi iktidarın, Meclis'te çoğunluk gücüyle hayata geçirdiği antidemokratik yasalarla ülkeyi parti devletine dönüştürdüğünü belirten Özçelik, iç güvenlik paketinin yasalaşması halinde ülkenin resmen polis devletine dönüşeceğini kaydetti.

AK Parti iktidarının, 13 yıl içinde ülkeyi uçurumun kenarına getirdiğini belirten Özçelik, 7 Haziran seçimlerinin ülkenin 'ya hukuk' devleti ya da 'parti devleti' olma noktasında tarihi öneme sahip olduğunu ifade etti. Özçelik, "7 Haziran seçimleri, gelecek nesillerin kaderini belirleyecek kader seçimi olacağı için tarihi öneme sahip. Ülkemiz hukuk devleti olmaktan çıkarak süratle parti devletine dönüştü. 7 Haziran'da ülkemizin hukuk devleti olarak kalması için partim CHP'den Antalya milletvekili aday adayı oldum. Seçilirsem Antalya'yı en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum." diye konuştu.

İlçe Başkanı Ahmet Öztürk de yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinde, siyasi iktidarın, yeniden seçilerek iş başına gelmesi halinde ülke rejiminin isminin diktatörlük olacağını söyledi. Çalışmalarının partileri CHP'yi tek başına iktidara taşımak için yaptıklarını belirten Öztürk, AK Parti'nin 7 Haziran'da sandığa gömüleceğini, seçim çalışmalarında halkın gözlerinde gördüklerini kaydetti.

İktidarın, antidemokratik yasaları hayata geçirerek ülkeyi parti devletine doğru sürüklediğini vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti: "Demokrasiden diktatörlüğe geçişlerde o ülkede ilk önce kolluk kuvveti yasaları değiştirilir. AK Parti de iç güvenlik paketini yasalaştırarak, polisi kendilerine bağlayarak parti devletlerini oluşturmak istiyor. Paket yasalaşırsa ülkemizin yeni rejiminin ismi hoşgeldin diktatörlük ya da parti devleti olacaktır. 7 Haziran'da ülkemiz demokratik cumhuriyet olarak kalacak ya da dikta bir rejim olacak."