Fatih Mehmet Erkoç'un adaylığı açıklanırken, onu desteklemek için genel kurulda olduğuna da dikkat çeken Abacıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü. ”Fatih bey şehrimiz için yeni bir başlangıçtır. Fatih beye hayırlı olsun diyoruz. Diğer merkez ilçelerle ilgi spekülasyonların dolaştığı söyleniyor. Bu spekülasyonlara Ankara'nın ciddi bakmadığını söylemekte fayda var. İlçelerle ilgili çalışmaların daha sonuçlanmadığı adayların incelemelerinin özel kurul tarafından devam ettiği söyleniyor. Biz bu bakımdan aday olsak ta olmasak ta Fatih beye her konuda destek vereceğiz. Ben bunu kendisine de söylemiştim. Herhangi bir ayrı gayrı bir şeyimiz olmayacak. Tabi kendisi de bizimle çalışmak isterse, bilgimizle ve birikimimizle arkasındayız. Sayın Erkoç'u seçerken başbakanın zorlanmadığını düşünüyorum. Fatih bey uzun yıllar hem ilçe başkanlığını hem il başkanlığını yürüttü. Fatih bey herhalde burada ömür boyu il başkanı olacak değil. Büyükşehir belediye başkanlığını ilk defa Fatih Bey yapacak. Ben kendisini yapacağı görevlerde başarılar diliyorum“ diye belirtti.

FATİH BEY'İN İYİ BİR EKİP KURMASI LAZIM

Şehrin sorunları büyük dolayısıyla Fatih Bey'in çok iyi bir ekip kurması gerektiğine dikkat çeken Abacıoğlu ”Bu bakımdan Fatih Bey'in doğru adımların atacağını düşünüyorum. Hizmetin gelebilmesi için iktidar partisinden olmanız gerekiyor. Muhalefet partilerinde tercihin az olmasının sebebi budur diye düşünüyorum. Memleket için yola çıkan insanlara hayırlı olsun diyorum. Önemli olan memleketimize hizmet. Bu konuda bize düşen görev ne ise biz yapmaya hazırız. Ak parti genç kuşaklarla çalışmayı tercih ediyor. Bu konuda daha deneyimli insanlardan da fikir alınırsa daha iyi olacağını düşünüyorum. Benim hedefim çevre illeri yakalayıp geçmekti, tabi ki Fatih Bey'inde böyle bir düşüncesi olacaktır. Modern bir kent oluşturmak için elinden gelen gayreti gösterecektir. Tabi bizim basınla paylaştığımız projelerimiz var Fatih Bey'e bunu sunacağız. Her türlü desteğe biz açığız. Çünkü biz memleketimizi seven insanlarız.

FUTBOL SANAYİ DALI

Son olarak ise Abacıoğlu, ”Futbol gerçekten sanayi dalı. Tabi biz bunu şehrimizde amatör ruhla yönetiyoruz. Profesyonel düşünen kişiler bizim sporumuzu yönetirlerse başarı oranlarımız artar diye düşünüyorum. Futbol şehrin tanıtılmasını sağlayan en önemli etken.  Sporu hiçbir zaman göz ardı edemeyiz. Tabi Fatih Bey buna el atacaktır. Ben her zaman ortak akıldan yana birisiyim. Büyükşehirlerle yarışabilmek için cazibe oluşturmanız gerekiyor. Farklı projeler üreterek iyi şeyler kazanılabilir. Doğru insanlarla iyi projeler kenti cazibesini arttırır. Ve şehir kazanır” diye kaydetti.

NURETTİN ABACIOĞLU 60 DAKİKA'YA KONUK OLDU

Cesur FM'de yayınlanan ve moderatörlüğünü Anadolu bakış gazetesi genel yayın yönetmeni fatih Alper Gültepe'nin yaptığı 60 dakika programına konuk olan ak parti 12 Şubat aday adayı Nurettin Abacıoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Programda 12 Şubat belediyesine Neden aday olduğunu da açıklayan Abacıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Şehrimizi sevdiğimiz için ve bilgi birikimimizi, düşüncelerimizi, şehre aktarmak istediğimiz için göreve talip olduk. Şehrin sorunlarıyla ilgili, çalışmalar yürütüyoruz. Şehrimize hizmet etmek boynumuzun borcu, herkes bildiği birikimi aktarması gerektiğini düşünüyorum. Bizden daha gelişmiş iller gördüğümüz zaman üzülüyoruz. Şehrin eksiklerini ve bundan sonra yanlışlıkların olmaması için hizmete talip olduk. Biz bu hizmeti herkesten daha iyi yaparız diye iddialıyız. Partimiz teveccüh gösterirse biz çalışmalarımızı dolu dolu sürdüreceğiz. Tabi partimiz ne karar verirse ona saygılıyız. Aday olarak seçilmesek bile desteklerimi diğer adaylardan esirgemem. Şehrimiz genç bir nüfusa sahip ve gelişmekte olan bir şehir. Büyükşehirle birlikte kentimize önemli yatırımlar yapılacaktır. Ürünleri pazarlamak için faydalı çalışmalar yürütülecektir. Bizler teknik adamlarla doğru çalışmalar içerisinde olacağız. Farklı fikir sahibi insanların bilgilerinden faydalanacağız. Ortak akıl ile birlikte hareket edeceğiz. Estetik açısından güzel binalar inşa edeceğiz. Bizler gerekli misyona ve vizyon sahibiz” diye belirti.

ÇILGIN PROJEMİZ VAR

Kahramanmaraş'ın güneyi ile kuzeyi arasında bağlantıyı sağlayan yollarımızda ulaşım özellikle karlı havalarda güçlükle sağlanıyor. Biz bu amaçla tünel projesini geliştirdik diyen Abacıoğlu konuşmasını şöyle sürdü; “Bu tünelle Kuzey ve güneyi birbirine bağlayacağız. Bu yol açıldığında kuzeyden güneye 2 dakikada ulaşım sağlanmış olacak. Bu projeyi yapmaktaki amacımız şehir içerisindeki trafiğin yönünü değiştirmek. Ve şehir içerisindeki merkezdeki trafiği hafifletmek. Tabi bu konuda büyükşehir belediyesinden yardım isteyeceğiz. Bizim amacımız proje sunmak. Bu tünel yapıldığında Kahramanmaraş'ın ulaşım sorununu çözmüş olacağız. Bunun fazla bir maliyeti yok ve tünel yeni bir teknoloji değil. Mühendislik olarak tünel çok sıradan bir proje onun için kimse gözünde çok büyütmesin. Mimarlıkta proje üretmekte çok önemli bir konudur. Biz projelerimizle şehrin tamamını kucaklayacağız. Tabi biz Dulkadiroğlu belediyesiyle de projemizi paylaşacağız. Onların uygun gördüğü projeleri hayata geçirmek için desteklerimizi de vereceğiz ”dedi.

ŞEHRİN 30 YIL ÖNCESİNİ DÜŞÜNDÜK

Şehrin imarlı arsasının yeterli olmadığına da dikkat çeken Abacıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü, ”Mevcut arsalar 15 yıl gibi bir sürede bitecek. Kahramanmaraş belediyemiz bununla ilgili yeni imar alanı açmak için yeni imar planları yapıyor. Ben bunlarında zaman içerisinde yetersiz kalacağını düşünüyorum. Onun için şehrimizin ufkunu açmak yeni imar alanları oluşturmamız gerekiyor. Her şey bittikten sonra yapılan planlama planlama değildir. Bizler onikişubat ilçesinin batı kısımlarını imara kazandırmayı hedefliyoruz. Baraj alanlarını düzenlediğimiz projelerimiz hazır. Baraj çevresinde insanların rahat bir şekilde hayatlarını sürdürecekleri bir kıyı kent oluşturmayı planlıyoruz. Bu imkânımız elimizde var, 30 yıllık bir periyot içerisinde sır barajı dediğimiz alanda arsa konuşlandırmak istiyoruz. Ve bunu döngele köyü sınırlarına kadar götürmek istiyoruz. Bizler 30 yıl öncesini şimdiden tasarladık”.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Son olarak ise Abacıoğlu, kentsel dönüşüm konusunda önemli adımlar atacaklarını belirterek, Riskli yapılar güçlendirilerek yenilenecek. Güçlendirilemeyecek kadar riskli yapılar yıkılacaktır diye kaydetti.

ABACIOĞLU'N DAN MERDAN AHLAK KÜLTÜR VE ÇEVRE DERNEĞİ'Nİ ZİYARET

Ak parti 12 Şubat aday adayı Nurettin abacıoğlu, Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği'ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Av. Timur Borahan'dan çalışmalar hakkında bilgi alan abacıoğlu, kendilerine her konuda destek olacaklarını söyledi.

 Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette, Kahramanmaraş'ın bilinçli yöneticilere her zaman ihtiyacının olduğunu dikkat çeken başkan borahan'da, ” toplumda kardeşlik duygusunun imarı için programlarımızla yoğun çaba sarf ediyoruz“ diye kaydetti.