Büyük Birlik Partisi (BBP) Aziziye İlçe Başkanı Samet Acar, AK Parti iktidarı döneminde Erzurum'da yokluk ve yoksulluğun arttığını söyledi.

BBP İlçe Başkanı Acar, son 12 yılda Erzurum'da yoksulluk nedeniyle devletten yardım alan vatandaş sayısında patlama yaşandığını söyledi. Acar, Erzurum'a zaman zaman göstermelik olarak yerli ve yabancı iş adamlarının yatırım amaçlı getirildiğini belirtti. Erzurum'un sosyo- ekonomik olarak çevre illerden gerisinde kaldığını ve bunun da sorumlusunun AK Parti hükümetleri olduğunu anlatan Acar, "AKP il başkanı yaptığı açıklamada Erzurum’un en büyük probleminin işsizlik olduğunu söylemiş, tespitine katılmakla birlikte, 12 yıllık iktidarları döneminde Erzurum’un bütün problemlerini çözmüşler de sadece işsizliği mi çözememişler? Diye sormaktan da kendimizi alamıyoruz. Kendileri herhalde kendi hükümetlerinden ümidi kesmiş olacaklar ki Arap iş adamından medet ummakta. İş adamı gelecekmiş de, iş kuracakmış da, Erzurum da ki istihdam problemini büyük ölçüde çözecekmiş. Biz bu filmi daha öncede görmüştük. Fazilet hanım Milletvekili yapılırken de aynı masallar anlatıldı. 'Başbakan Fazilet Hanım’ı özel seçti ve Erzurum’a gönderecek, Fazilet Hanım özel yatırımlar yapacak, Erzurum da işsiz kalmayacak' yalanını uydurdular. Bu vekil iki dönemdir seçiliyor, Erzurum’a çivi çaktığını gören oldu mu?"

'BİR ŞEHİRDE YARDIM ALAN SAYISI ARTMIŞSA, O ŞEHİRDE YOKSULLUK, İŞSİZLİK ARTMIŞ DEMEKTİR'

AK Parti'nin önceki il başkanı Murat Kılıç'ın televizyonda; 'Bizden önce Erzurum'da yardım alanların sayısı kırk bindi, biz bu sayıyı yüz kırk bine çıkardık' dediğini da hatırlatan BBP İlçe Başkanı Acar sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir şehirde yardım alan sayısı artmış demekse, o şehirde yoksulluk, işsizlik artmış demektir. İl başkanında bununla övünüyor, ne garip değil mi? Bu şehirde AKP 12 yıldır iş ve işçi bulma kurumu gibi çalışıyor. Partiye kayıt yaptırmayan iş bulamıyor. AKP'den referansı olmayan özel sektörde bile iş bulamazken, il başkanın istihdam ümitlerini Araplara bağlamış olması bizi şaşırtmamıştır. Bu şehrin sadece işsizlik problemimi var? Esnafımız, çiftçimiz, köylümüz, emeklimiz ne haldedir. 12 yılda 6 defa af çıkaran bir iktidarla karşı karşıyayız. Erzurum'da kaç kişi Maliye, kaç kişi SGK yapılandırması yaptırdı, kaç kişi düzenli ödeyecek buna bakmak bile geldiğimiz durumu açıklamaya yeter de artar bile. İktidar partisinin masallarına karnımız tok artık. Şimdilerde 6 sıfırdan bahsediyorlar, doğrudur bu şehirde yardım alan sayısı 140 binden 240 bin çıktıysa sizin çıkaracağınız vekil sayısı da 6 olur. Maalesef bizde ters orantılı işliyor, ne kadar fakirlik, o kadar oy. 12 yılda Erzurum geldiği noktaya bakın, birde çevre illere. Elazığ, Malatya, Sivas. Bu şehir bu partiye 150 bin üye kaydı vermiş, yüzde 70'ler civarında da oy karşılığı ne? Problemleri çözemedik. Sonra da 6 sıfır istiyoruz. Olur başımız üstüne. Bu kafa ile siz daha çok Arap işadamı beklersiniz. Siz bu kafa ile daha çok kömür dağıtırsınız, makarna dağıtırsınız. Yandaşlarınıza ihale dağıtırsınız, iş dağıtırsınız. Üye sayısını artırmakla övünürsünüz. Adeta kilitli şehir haline gelen, yatırımlar yarım kalan, Erzurum da istediğiniz oyu verir size."