KCK 'nın “çekilmenin durduğuna” ilişkin açıklamasının ardından ilk tepki, çözüm sürecinin aktörlerinden biri olan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan geldi. Buldan, “Çekilme durdu ama süreç devam ediyor. Bu Hükümete bir mesaj. Hükümetin bir an önce somut adım atması lazım. Bizim acilen İmralı'ya gitmemiz gerekiyor” dedi.

Radikal'den Fırat Başaran'ın özel haberine göre KCK, Hükümetin “demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü konusunda adım atmaması” sonucu geri çekilmenin durdurduğunu duyurdu. Çekilmenin durmasının sürecin sona erdiği anlamına gelmediği de belirtildi. Açıklamaya ilk değerlendirme BDP Grup Başkanvekili Buldan'dan geldi. Buldan Radikal'e yaptığı açıklamada, “Bu sürecin sona erdiğini göstermiyor. Zaten kendileri de açıklamalarında belirtiyor, ateşkes devam ediyor. Süreç de devam ediyor. Bu hem ateşkesin, hem de sürecin sona erdiği anlamına gelmez” dedi.

HÜKÜMETE MESAJ

Çekilme ile ilgili kararın KCK'nın vereceği bir konu olduğunu belirten Buldan, “Bu hükümete bir mesajdır. Hükümetin acil bir hükümet açıklama yapması gerekiyor. Demokratikleşme paketini acilen gündemine alarak, somut adımları atması gerekiyor” diye konuştu. Buldan, Abdullah Öcalan ile görüşmek için başvuru yaptıklarını belirterek, “Bizim acilen adaya gitmemiz gerekiyor. Başvuru yaptık haber bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Habertürk