SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, beldeye bağlı Yavşan Yaylası'nda düzenlenen festivalde yaptığı konuşmada, memleketinde olmanın heyecanını yaşadığını belirtti.

BOP projesiyle İslam devletlerinin sınırlarının değiştirilerek yok edileceğini ifade eden Kamalak,  bütün müslümanları birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamaya davet etti.

Kamalak, Türkiye'nin, Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerine kurulan patriot füze sistemleri nedeniyle açık hedef haline getirildiğini savundu. İslam birliğinin zaman geçirmeden kurulması gerektiğini ifade eden Kamalak, partililere Milli Görüş yemini ettirdi.

 

- Partisinden ayrıldı

 

Kamalak'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Fatmalı belde Belediye Başkanı Bekereci, 4,5 yıllık belediye başkanlığının veda konuşmasını yapacağını bildirdi.

Yaklaşık 6 ay önce CHP'den SP'ye katıldığını anımsatan Bekereci, şunları söyledi:

"12 Şubat İlçesi Belediye Başkanlığı için SP'den aday olacağımı sizlere de duyurduğum bir ortamda şu andan sonra SP'li de değilim, adayı da değilim. Burada herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatımda sizlere köle olmaya hepinizin huzurunda söz veriyorum. Hepinize hakkımı helal ediyorum ve hepinizden de helallik diliyorum, sağolun, varolun, 24 saat emrinizdeyim."

Bekereci'nin konuşmasının ardından bazı katılımcılar Kamalak'a tepki gösterdi. Kamalak, tepkiler üzerine festival alanından ayrıldı. 

Kamalak, gazetecilerin, yaşanan olayı değerlendirmesini istemeleri üzerine, partinin bir tüzüğü olduğunu, bu tür kararları kendisinin değil yönetim kurulu ve başkanlık divanının verebileceğini belirterek, Bekereci'nin bu şekilde bir açıklama yapmasının yersiz olduğunu kaydetti.

 

- Oyalanma iddiası 

 

Bekereci de gazetecilere yaptığı açıklamada, 4,5 yıldır sürdürdüğü görevin ardından Kahramanmaraş'ın büyük şehir olması nedeniyle merkeze bağlı kurulan 12 Şubat İlçesi belediye başkanlığı adaylığı için partisince kendisine söz verilmesine rağmen herhangi bir açıklama yapılmadığını, oyalandığını öne sürdü.

Bekereci, 2009 yerel seçimlerinde CHP'den Fatmalı belde Belediye Başkanlığına seçilmiş, daha sonra SP'ye geçmişti.