Afyonkarahisar Vali Yardımcılığı görevinden istifa eden Dr. Adem Uslu, Milliyetçi Hareket Partisi'nden(MHP) Antalya milletvekili aday adayı oldu. Görevinden istifa ettikten sonra doğum yeri Manavgat'a gelen Uslu, MHP Manavgat İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ ile birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığını açıkladı. Uslu'yu parti binasına gelişinde geniş bir kalabalık karşıladı. Parti binasında basın açıklaması yapan Uslu, Türkiye'nin süratle parti devletine doğru gittiğini bu gidişe Manavgatlı Yörük çocuğu olarak dur demek için MHP'den aday adayı olduğunu söyledi.

Eski AK Parti'li Dengir Mehmet Fırat'ın dediği gibi 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'de seçmenin özgür iradesiyle sandığa giderek vereceği son seçimi olabileceği uyarısında bulunan Uslu, 21 yıldır kamu görevi yapan biri olarak 4 ay sonra yapılacak olan 25. dönem milletvekilliği seçimlerinin ülkenin üniter yapısı ve parlamenter demokrasisine sahip çıkma adına tarihi fırsat olduğu kaydetti.

'DEMOKRASİ RAFA KALKACAK VE DİKTATORYAL EĞİLİMLERİ OLAN BİR REJİM OLACAK'

Siyasi iktidarın, hayatı geçirdiği antidemokratik uygulamalarla ülkeyi parti devletine dönüştürdüğünü belirten Uslu, bunun ilk uygulamasını, geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nda okul müdürü atamalarını liyakata göre değil, yandaş sendikanın belirlediği isimler doğrultusunda gerçekleştirdiklerini ifade etti. Uslu, "7 Haziran seçimleri, ülkemizin 'ya hukuk devleti olması, yada parti devleti olması noktasında kader seçimi olacaktır. Eğer bu iktidar, 7 Haziran'dan yeniden iktidara gelir yoluna devam ederse parlamenter demokratik sisteme elveda diyeceğiz. Hoş geldin parti devleti diyeceğiz. Demokrasi rafa kalkacak ve diktatoryal eğilimleri olan bir rejim olacak. Bu sebeple 7 Haziran seçimleri demokratik son seçim olabilir. Çocuklarımızın geleceği için 7 Haziran seçimlerinde ülkemize sahip çıkmada kader seçimi olacaktır." diye konuştu.

Siyasi iktidarın, aslında 13 yıllık saltanatlarının geldiğinin farkı olduğunu belirten Uslu, buna en iyi örneğin bütün istifa etme ısrarlarına karşı eski MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın 25. dönem milletvekilliği için görevinden istifa etmesi olduğunu söyledi. Siyasi iktidarın sonunun geldiği iyi gördüğü için Hakan Fidan'ın istifa ettiğini ileri süren Uslu, şu bilgileri verdi: "Bütün istifa etme ısrarlarına karşı siyasi iktidarın kara kutusu ve sır küpü Fidan istifa etti. Fidan'ın istifa etmesinin tek bir sebebi var oda, bu iktidarının sonunun geldiği bildiği için 7 Haziran seçimlerinde Meclis'e girerek dokunulmaz kazanmak. Fidan'ın istifası aslında bu iktidarın sonunun geldiğini açıklayan en somut durumdur. "

Emperyalist güçlerin 100 yıl önce Osmanlı'yı parçalamaya yönelik uygulamaya koydukları oyunların halen sürdüğünü belirten Uslu, Türkiye düşmanı güçlerin yeni planının Irak'ın kuzeyi, Suriye'nın kuzeyi ve ülkenin Güney Doğusu'nu bölünerek birleşik Kürdistan'ı kurmak olduğunu, buna hiç bir zaman vatan sevdalısı ülkücülerin izin vermeyeceğini kaydetti.