DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, askeri darbe ürünü olan seçim kanunuyla sandığa gitmenin gerçek anlamda Meclis'te milli iradeyi temsil etmeyeceğini söyledi. Antidemokratik ve çağ dışı olan seçim kanunun Meclis dışındaki partileri yok saydığını belirten Çakmak, 7 Haziran seçimlerine 30'a yakın parti katılmasına karşı seçim için Hazine yardımının sadece üç siyasi partiye verildiğini kaydetti.

7 Haziran seçimleriyle ilgili Manavgat'ta basına açıklaması yapan Çakmak, DSP olarak her türlü vesayete karşı olduklarını bugün ki vesayetin ise siyasi iktidarın yürütme eliyle yargıyı kuşatması olduğunu vurguladı. Milli iradenin sandıktan gerçek anlamda yansıması için sandığa Avrupa Birliği(AB) ülkelerinde olduğu gibi adil ve eşit imkanlar ölçüsünde gidilmesi gerektiğinin altını çizen Çakmak, "Bizim seçim sistemimiz antidemokratik bir sistem. Bizde seçimler, seçim kanunu antidemokratik olduğu için adil bir şekilde yapılmıyor. Kırkpınar'daki yağlı pehlivan güreşleri gibi yapılıyor. Er meydanı denilen alanda tozkoparan, destek büyükboy, büyükorta, başaltı ve başpehlivanlar aynı anda güreştiriyor. Antidemokratik olan seçim sistemi deste büyük boy güreşçisi ile başpehlivanı seçim meydanında eşliyor. Sistem bunu yaparken başpehlivanı devlet hazinesi yardımıyla hem destekliyor hemde sponsor oluyor. 7 Haziran'dan seçim yapılacak Hazine üç partiye 530 trilyon lira seçim yardımı yapıyor. Bu yardımları seçime gidecek 30 partiden sadece AK Parti, CHP ve MHP alıyor. 530 milyonun 330'nu AK Parti, 170'ni CHP ve 70 milyonu MHP alacak. Seçim sistemi bunun dışındaki partilere siz kendi sporsorluğunuzla güreşin diyor. Sistem bizim verdiğimiz vergilerle üç partiyi omuzların alarak hadi yolunuz açık olsun diyor. " şeklinde konuştu.

Devlet destekli yardımlarla seçime girişmesinin çağ dışı bir uygulama olduğunu vurgulayan Çakmak, milletin alın teri vergisi olan 530 trilyonunun 7 Haziran'da seçim masrafı altında çöpe atılmasına karşı olduklarını, uygulamayıda çağ dışı ve antidemokratik bulduklarının altını çizdi.