Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Kaski ile haber46 arasında yaşanan su zammı tartışmaları sonrası Haber46'nın çağrısı üzerine bir açıklama yaptı. 

Kahramanmaraş'ta suya zam yapıldı mı yapılmadı mı? Haber46 olarak biz 2020 yılı için suya zam yapıldığını, su zammının Haber46'nın tepkisi sonrası önce Nisan sonra mayıs sonuna ertelendiği yönündeydi. Ancak KASKİ geçtiğimiz günlerde yaptığı "Suya Zam Yalanı" başlıklı açıklamada suya kesinlikle zam yapılmadığını bilirmişti.

KASKİ'nin Haber46'yı suçlayan açıklamaları sosyal medyada Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Ak parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara tarafından da paylaşılmış ve KASKİ'ye destek vermişti.

Haber46 bunun üzerine bu üç isme 10 soru sormuş ve cevaplanmasını istemişti.

Dün akşam üzeri Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir'den konuyla ilgili açıklama geldi. Öncelikle Açıklamayı aynen yayınlıyoruz:

5 Mayıs 2020 tarihinde KASKİ’nin su zammı ile ilgili yaptığı açıklamayı sosyal medya hesabımda paylaşmamdan dolayı, haber siteniz üzerinden, sormuş olduğunuz sorulara cevaben, KASKİ’den aldığım bilgileri sizinle paylaşıyorum.

Aşağıdaki su faturası detaylarında da görüldüğü gibi ;

Kaski 2017 yılında alınan Meclis kararı ile Su Ücretlerini , her yıl Ocak ayında enflasyon oranında güncellenmeyi kararlaştırmıştır

Su ücretlerindeki enflasyona bağlı güncelleme 2020 yılı Ocak ayında başlaması gerekirken. Büyükşehir belediyemiz 15 ocaktan itibaren Ocak ve Şubat kış ayları nedeniyle ve Mart ayında başlayan Pandemi nedeniyle 2020 yılı ocak ayında başlaması gereken güncellemeyi Büyükşehir Belediye Meclisi Kararı ile 1 Haziran 2020 kadar ertelenmiştir. Güncellemenin ertelenmesine dair meclis kararı alınıncaya kadar ki dönem de ocak ayında ve mart ayında 15 gün bazı vatandaşlarımıza güncellenmiş haliyle fatura düzenlenmiş bu faturalarda güncellemenin ertelenmesi nedeniyle gelecek borçlardan mahsup edilmiş ve vatandaşlarımız güncellenmiş faturadan su borcu ödememişlerdir.

olarak, 2020 yılında ve pandemi sürecinde suya herhangi bir zam yapılmamıştır.

AK Parti olarak yaşanan tüm zorlu süreçlerde , vatandaşlarımızı mağdur edecek her uygulamadan kaçınılmakta ve mümkünse vatandaşımızın yaşamını daha kolaylaştırmak için tüm önlemleri almaktayız ,tüm kurumların da aynı hassasiyette olduğuna inanıyoruz .

Bu vesileyle bu zorlu süreçte vatandaşımızı gündemden haberdar eden tüm basın mensuplarımıza sevgi ve saygılarımızla ...

Ekteki fatura bir vatandaşımızın aylara sari su faturası . Su tüketiminin m3 fiyatının ay ay farklılık göstermediğine dair ...

HABER46'NIN DEĞERLENDİRMESİ

1. 2020 yılı su zammının 2017 yılında geçmiş Belediye Başkanı ve geçmiş dönem Belediye meclis üyelerinin kararıyla uygulanması garip bir durumdur. KASKİ sanki 2017 yılında alınan karar bağlayıcıymış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyor. Oysa 2017 yılında alınan Meclis kararının 2020 yılında uygulanması zorunlu değil. Örneğin: 2030 yılında hatta 2040 yılında da hala 2017 yılı Meclis kararı gereğince suya zam mı yapılacak?

2. KASKİ Ahmet Özdemir'e verdiği bilgi notunda her ne kadar "2020 yılında ve pandemi sürecinde suya herhangi bir zam yapılmamıştır" dese de öncesinde SU ZAMMINI İTİRAF ETMİŞ ve zammın Ocak ve Mart aylarında bazı abonelere yansıtıldığını söylemiştir. Yani 2020 yılında SUYA ZAM YAPıLMIŞTIR!... Ancak daha sonra SU ZAMMI 1 HAZİRAN'DA BAŞLAMAK ÜZERE ERTELENMİŞTİR. Faturalara yansıtılan bedel tüketicinin diğer faturalarından düşülmüştür.

3. KASKİ'nin 2020 yılında ve pandemi sürecinde suya herhangi bir zam yapılmamıştır açıklaması yanlış ve yanıltıcıdır. Yapması gerek açıklama "2020 yılında YAPTIĞIMIZ ZAM PANDEMİ SÜRECİ NEDENİYLE 1 HAZİRAN'A ERTELENMİŞTİR" şeklinde olmalıdır.

4. Haber46 su zammı konusunda tam ve doğru haber yapmıştır. Bazı Ak parti Teşkilat yöneticileri, milletvekilleri ve KASKİ çalışanları KASKİ'nin haksız ve yanlış açıklamasını paylaşarak Haber46'ya haksızlık yapmıştır.

5. Haber46 bu süreçte yaptığı tüm haberlerin arkasındadır...

6. Haber46, koronavirüs nedeniyle çok zor bir süreçten geçen halktan yana haber yapmaya ve halkın haklarını savunmaya devam edecektir.