AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilirken, Kahramanmaraş'tan ismi açıklanan tek MKYK üyesi Türk İslam Karakoç oldu. Kentin en çok sevilen milletvekillerinden birisi olan Ahmet Özdemir'in bu listede yer almaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen büyük kongre öncesi, yurdun birçok noktasından partililer Başkent'e geldi. AK Parti tanıtım filminin izlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüye çıkarak 2023 manifestosunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından, faaliyet raporu okunacak ve oylanacak. Kongrede, tüzük değişikliği ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) üye sayısı da artırıldı. MKYK üyelerinin seçiminin ardından, Merkez Disiplin Kurulu'nun seçimi, Genel Merkez Parti içi Demokrasi ve Hakem Kurulu'nun seçimi, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'nun seçimi yapıldı.

Listelerin açıklanmasının ardından, Kahramanmaraş'ta vatandaşlar büyük bir şok yaşadı. İl Başkanlığı dönemine kadar yaptığı çalışmalarla halkın sevgisini kazanan, İl Başkanıyken de vatandaşların gönlünde taht kuran Ahmet Özdemir'in Milletvekili olarak Ankara'da görev yapması, TBMM'de Kahramanmaraş'ı temsil etmesi, büyük bir özveriyle çalışması takdirle karşılanıyordu.

AK Parti'nin büyük kongresine doğru gidilirken de Kahramanmaraş kulislerinin de Ahmet Özdemir'in MKYK üyeleri arasında yer almasına kesin gözüyle bakılıyordu. Özellikle halkta büyük bir karşılığı olan ve 7'den 70'e herkesin sevdiği Özdemir'i, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadrosunda mutlaka yer vereceği düşünülüyordu.

MKYK listelerinin açıklanmasının ardından Kahramanmaraş'ta vatandaşlar büyük bir şok yaşadı. Bir dönem milletvekili adayı olan Türk İslam Karkoç'a kadroda yer verilirken, Ahmet Özdemir'in yer almaması üzüntüyle karşılandı.

AHMET ÖZDEMİR KİMDİR?

1977 yılında Kahramanmaraş ilinde doğdu.

İlkokulu Namık Kemal İlkokulunda, ortaokulu İmam Hatip Okulunda, lise öğrenimini ise Atatürk lisesinde tamamladı. 1996 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı ve 2001 yılında mezun oldu.

Askerlik hizmetini yedek subay olarak İzmir ve Ankara illerinde tamamladı. 15 yıldır Kahramanmaraş ilinde avukatlık yapmasının yanında; 2016 yılından itibaren Uzman arabulucu ve 2018 yılından itibaren de Uzlaştırmacı olarak görev yapmaktadır. 4 yıl Kahramanmaraş Barosu yönetim kurulu üyeliği ve Baro saymanlığı görevlerinde bulundu. Beş yıl süreyle Kahramanmaraş Barosunda Adli yardım komisyonu Başkanlığı yaptı. 2006 yılından 2013 yılına kadar Ak parti İl yönetim kurulu üyeliği ve bu süre zarfında İl Başkan Yardımcısı olarak Sosyal İşler Başkanlığı, Tanıtım ve Medya Başkanlığı ve iki dönem Seçim İşleri Başkanlığı görevlerinde bulundu. İl başkan yardımcılığı görevini ifa ederken 17/08/2013 tarihinde yeni kurulan metropol ilçelerden Onikişubat ilçesine kurucu ilçe başkanı olarak Ak Parti Genel Merkezi tarafından atandı. Daha sonra 13/12/2014 tarihinde yapılan ilçe kongresi ile yeniden ilçe başkanlığı görevine seçildi. 24 Aralık 2015 tarihinde ise Ak Parti Genel Merkezi tarafından Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevine atandı. 24 Şubat 2018 tarihine kadar bu görevi ifa etti. Daha önce 1994 ve 2002 yılları arasında Refah, Fazilet ve Saadet partilerinin gençlik teşkilatında ve ana kademesinde yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilen Özdemir ,evli ve 2 çocuk babasıdır.

TÜRK İSLAM KARAKOÇ KİMDİR?

1970 tarihinde KAHRAMANMARAŞ-Elbistan İlçesine bağlı, Eski adı CELA olan Ekinözü Kasabasında doğdu.

İlk ve Ortaokul Cela Kasabasında tamamladı. Şair ve yazar Abdurrahim KARAKOÇ'un büyük oğludur.

Liseye Elbistan Mükrimin Halil Lisesinde Başladı, Ankara Sincan Lisesinden Mezun Oldu. 1988 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1993 yılında Mezun oldu.

1996 yılında bu tarafa yaklaşık 18 yıldır Ankara Barosuna kayıtlı olarak serbest Avukatlık yapmaktadır.

İş Hukuku Alanında Master, Enerji ve Fikri-Sınai Haklar Hukuku Alanında Eğitim/Sertifikası, Ceza Hukuku ile İcra Hukuku Alanında özel uzmanlık çalışmaları vardır.

Sosyal Alanda Bir çok Sivil toplum Örgütünde görevler aldı ve halen bazı görevleri devam etmektedir. Sivil toplum Kurumları olarak Hukuk-Demokrasi Derneği kurucusu, Türk Hukuk enstitüsü Yön.kur üyeliği, Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Kurucu/Yöneticiliği, Sosyal Politikalar Vakfı, Avrasya Demokrasi Derneği kurucusu, Tekdav Vakfı, Eko Avrasya Derneği Yon Kur, sayabilir. Ayrıca bir dönem Çanakkale Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu üyeliği yapmıştır.

Siyasi Olarak BBP Ankara İl başkan Yardımcılı Görevinde bulunmuştur.

Evli ve iki çocuk babasıdır. Fransızca, az seviyede Rusça lisanlarını bilmektedir.

AK Parti MYK ve MKYK listesinde dikkat çeken isimler yer aldı. İşte merak edilen liste:

ASİL ÜYE ADAYLARI

Abdurrahim Fırat, Abdurrahman Kurt, Ahmet Büyükgümüş, Ahmet Gündoğdu, Ahmet Sami Ceylan, Alaattin Parlak, Ali İhsan Yavuz, Ayhan Salman, Ayşe Böhürler, Bayram Şenocak, Behriye Eker, Bekir Bozdağ, Belgin Uygur, Binali Yıldırım, Burhan Kayatürk, Burhan Sakallı, Bülent Tüfenkci, Büşra Paker, Cem Şahin, Cüneyt Yüksel, Çiğdem Karaaslan, Derya Yanık, Efkan Ala, Emine Zeybek, Emre Ete, Erkan Kandemir, Fatih Şahin, Fatma Aksal, Fatma Betül Sayan Kaya, Fatma Güldemet Sarı, Hacı Bayram Türkoğlu, Haluk İpek, Hamza Dağ, Hasan Sert, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, İsmail Cenk Dilberoğlu, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Lütfiye Selva Çam, Mehmet Ali Zengin, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Nil Hıdır, Mehmet Özhaseki, Menderes Türel, Metin Bulut, Metin Külünk, Metin Tarkan, Murat Baybatur, Mustafa Köse, Mustafa Şen, Mustafa Yel, Mücahit Birinci, Numan Kurtulmuş, Nurcan Dalbudak, Nurettin Canikli, Orhan Miroğlu, Ömer Çelik, Ömer İleri, Özlen Zengin, Öznur Çalık, Resul Kurt, Seda Sarıbaş, Sevan Sıvacıoğlu, Sevgi Yiğit, Sumru Altuğ, Sunay Karamık, Şamil Tayyar, Şaziye Gündüz, Şebnem Koçaelçi, Tahir Akyürek, Tuba Vural Çokal, Türk İslam Karakoç, Vedat Demiröz.

YEDEK ÜYE ADAYLARI

1- Abdülmecit tarhan

2- Abbas Aydın

3- Fatih Uyar

4- Serhat Karademir

5- Vahit Atalan