Almanya Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig, camide Müslüman gençlerle buluştu.

Herne DİTİB Hacı Bayram Camisi’ni ziyaret eden bakanın gençlerle buluşmasına Herne milletvekili ve Federal Meclis Türk-Alman Dostluk Grubu Başkanı Michelle Müntefering’de (SPD) eşlik etti.

Aile Bakanı Manuela Schwesig ve Michelle Müntefering’i Cami Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dereli giriş kapısında karşıladı. Camide genç Müslümanlarla sohbet eden Aile Bakanı Schwesig, gençlerin yaşadıkları zorlukları dinledi. Çoğu akademisyen olan gençler, yabancı ve Müslüman olmanın günlük hayatta getirdiği zorluklarını anlattı. Yeni nesil göçmen kökenli gençler söyleşide aile bakanından Müslüman çocuklar için anaokulu, okullarda İslam din dersi ve havaalanlarında ibadet yeri gibi taleplerini dile getirdiler.

Alman basınında bazı aşırı uçların İslam adına yaptıkları eylemleri bütün Müslümanlara mal edilmesi ve özellikle türban konusunda önyargıların fazla olması genç akademisyenlerin bir diğer şikayet konusuydu. Müslümanların ve İslam’ın Almanya’ya ait olduğunu hatırlatan Manuela Schwesig, “Benim için birinci sınıf veya ikinci sınıf insan yoktur. Bütün vatandaşlarımız aynı derece değerlidir.” dedi. Göçmen kökenli gençlere hem kendi dillerini hem de Almanca’yı iyi konuşmaları gerektiğini hatırlatan Schwesig, “İki dillilik zenginliktir.” şeklinde konuştu.

Müntefering ise iki dilli olma konusunda gençleri cesaretlendirirken, “İki dillilik mesleki anlamda başarılı olmak için çok değerli bir hazinedir.’’ dedi. Bütün katılımcılara teşekkür eden Schwesig, “Bu konular bizim sürekli bir araya gelerek karşılıklı olarak konuşmamız gereken meseleler. Ancak bu şekilde birbirimizi daha iyi tanırız.’’ dedi.