Bakan Şahin, Batıpark Spor Salonunda düzenlenen sosyal konut kura töreninde yaptığı konuşmada, 10 yıllık iktidarları döneminde milletin gücü ve duasıyla önlerindeki tüm engelleri aşarak bu günlere ulaştıklarını belirtti.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat ve takipleriyle Kahramanmaraş'ta önemli bir kura çekimi yaptıklarını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:
     "Çok büyük bir medeniyetin torunlarıyız. Çok güçlü bir tarihimiz var. Uçan kuşun yuvasını düşünen bir ecdadın torunları olarak insanların barınma hakkını çok önemsiyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının en önemli görevi sizin ihtiyaçlarınızı gidermektir. Eğer vatandaşımızın kışın yakacak kömürü yoksa onların yanındayız. Çocuğunu okutacak parası yoksa o ananın da yanındayız."
    
     -Düzenli yardım sistemi-
    
     Eşi vefat eden 250 bin kadın için düzenli yardım sistemine geçtiklerini vurgulayan Şahin, kadınların Valilik ve Bakanlığın kapısında beklemeden parayı her ay bankadan çekebilecekleri bir yardım sistemini başlattıklarını anlattı.
     Şehit ve gazi aileleri için çok önemli bir paketin Başbakan Erdoğan tarafından müjdelendiğini anımsatan Şahin, şöyle devam etti:
     "Askere giden çocuklarımız var. Eğer o çocuk ailenin geçimini sağlıyorsa, vatani görevini yapmak için gittiğinde aile muhtaç duruma düşüyorsa, mağdur oluyorsa, sosyal devlet olarak onların yanında olmamız gerekiyor. Onların yaşam kalitelerini düşünmeliyiz. 'Onurlu yaşam mücadelelerinde yanlarında olmalıyız' dedik ve bu yardım sistemini hayata geçirmeye karar verdik."
     Bütün dertlerinin vatandaşların huzurlu ve mutlu olmasından ibaret olduğunu aktaran Şahin, "Amacımız bu makamları millete hizmet yolunda kullanmak, bu makamların ve emanetin hakkını vermek, sizin duanızı almak, sizin rızanızı almak" diye konuştu.
     Şairler ve şiirler memleketi Kahramanmaraş'ta olduklarını dile getiren Şahin, sözlerini Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" şiiriyle tamamladı.
     Konuşmaların ardından Bakan Şahin ve protokol üyeleri kuraları çekti.
     Bu arada Bakan Şahin, kurada ismi çıkan ve sevinçten ağlayan bir kadının mutluluğuna ortak oldu, engelli Halil Gişi'ye de söz vererek duygularını anlatmasını istedi.
     Şahin, daha sonra Yavuz Selim Mahallesi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) yeni hizmet binasının açılışını yaptı.
     Şahin, burada yaptığı konuşmada ise 1,3 milyar lira olan sosyal politika harcamalarının son 10 yılda 20 milyar liraya ulaştığını anlattı.
     Vakıf binasının Türkiye'ye örnek olduğunu belirten Şahin, "Hizmeti böyle modern ortamda verdiğiniz zaman daha hızlı hareket ediyorsunuz. Bu binanın benzerini bütün Türkiye'de hızlı bir şekilde yapacağız. Sosyal yardımlar artık tek çatı altında toplandı" dedi.
     Bakan Şahin, daha sonra Kahramanmaraş Belediyesince yaptırılan Aile Danışma Merkezinin açılış törenine katıldı. Merkezi gezen Şahin'e Belediye Başkanı Poyraz plaket verdi.