Muş Alparslan Üniversitesi(MŞÜ) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, merkez Fatih Ortaokulu öğrencilerine dini kitap yardımında bulundu.
Muş’ta kitap okuma bilincini yaygınlaştırma ve kitap okuma alışkanlığı için Topluma Hizmet Dersi kapsamında proje başlatan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Muhammed Emin Yardım, İbrahim Demir, Ferhat Güneş ve Ali Daş, kitap toplama kampanyası başlattı. Kendi cep harçlıkları ile kitap alan öğrenciler, hedeflerinin geniş bir kitleye ulaşmak olduğunu belirtti.
Özellikle Topluma Hizmet Uygulama Dersi sorumlusu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemil Oruç’un koordinatörlüğünde Nurdan Damla’nın kaleme aldığı ‘Canım Kitabım Kur’an’ adlı kitabı tercih ettiklerini ifade eden grup sözcüsü İbrahim Demir, şunları söyledi: “Biz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğinde okuduğumuz için özellikle Peygamber Efendimizi ve Kur’an-ı Kerimi tercih ettik. Bu bağlamda Kur’an ahlakıyla değerler eğitimini kapsayan Canım Kitabım Kur’anı seçtik. İlk olarak merkez Fatih Ortaokulu 5/D sınıfı öğrencilerine kitabını dağıttık. İmkanlar el verir yada biz destek verilirse diğer okullarımızı da ziyaret ederek öğrenci kardeşlerimize ulaşacağız.”