Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, Milli Eğitimin siyasi iktidar tarafından kuşatma altında olduğunu, tasfiyede okul müdürlerinden sonra sıranın müdür yardımcılarına geldiğini söyledi. Her devrin adamı olan okul müdürlerinin eninde sonunda kaybetmeye mahkum olduğunu belirten Kurt, siyasi iktidarın, bir an önce Milli Eğitimden vazgeçmesi çağrısında bulundu. Başka kurumlarda olduğu gibi siyasi iktidarın gerçek paralel yapılanmasını Milli Eğitim Bakanlığı'nda(MEB) yapıldığını belirten Fethi Kurt, okullarda AK Parti il ve ilçe başkanlıklarının onaylamadığı kişilerin müdür ve müdür yardımcısı olamadığını savundu. Türkiye'nin süratle parti devletine doğru gittiğini, illerde valilerin, ilçelerde kaymakamların il ve ilçe başkanı gibi çalıştığını belirten Kurt, 13 yıl içinde 5 Milli Eğitim Bakanı değiştiren AK Parti iktidarının 'eğitimi siyasallaştırarak' Milli Eğitimin içini boşalttığını iddia etti.

Kurt, Türk Eğitim Sen Manavgat Şubesi'nde yaptığı basın açıklamasında, MEB'de cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşmasının bu iktidar döneminde yapıldığını ileri sürdü. Okul müdürleri atamalarının yargıdan dönmesine karşı siyasi iktidarın hukuku yok sayarak kendi bildiğini okumaya devam ettiğinin altını çizen Kurt, "Bugün okul müdür ve müdür yardımcıları atamaları AK Parti il ve ilçe başkanlıklarında oluşturulan listelere göre yapılıyor. Son dönemde MEB tamamen siyasallaştı. Bazı okul müdürleri ve müdür yardımcıları parti teşkilatlarından çıkmaz oldu. Siyasi iktidar, sürekli söylediği paralel yapı yalanını aslında MEB'de kendisi hayata geçirdi. Bugün MEB kuşatma altında. Okul müdürleri atamasını halleden iktidar, sırada okul müdür yardımcıları ardından da istemedikleri kendinden görmedikleri her öğretmeni istedikleri yere sürecekler. Okul müdürleri ve müdür yardımcılığı atamalarının liyakata göre yapılmasını istiyoruz. Bu yapılmazsa geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yazık olur." diye konuştu.

'HER DEVRİN ADAMI DEĞİL, HER DEVİRDE ADAM OLMAK GEREKTİR'

Türk Eğitim Sen olarak üyelerine 'her devrin adamı değil, her devirde adam olmak gerektir.' dediklerini belirten Kurt, haksız uygulamaların eninde sonunda biteceğine bu devranında uzun süre sürmeyeceğine inandıklarını kaydetti.
Son günlerde okullara torpille atanan yandaş sendika ve AK Parti'nin güdümündeki okul müdürlerinin teklif ettiği tamamen siyasi müdür yardımcısı atamalarını Türk Eğitim Sen olarak yakinen takip ettiklerini vurgulayan Kurt, sözlerini şöyle tamamladı: "Hepinizin yakınen takip ettiği gibi okullarımız maalesef siyasilerin inisiyatiflerini kullandıkları, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri atamalarının nasıl yapıldığı siyasetin nasıl devletin kurumlarında kol gezdiğini sağır sultan bile duydu. Tabii ki bu tutum eğitimde başarısızlıklara yol açacak, bundan biricik öğrencilerimiz ve bu başarısızlıktan sonuçta ülkemizi de etkileyecektir. Sanki Türk olmak, Türk Eğitim Sen’li olmak veya yandaş olmayan başka bir sendikadan olmak suçmuş gibi, bölgemizde sayı üstünlüğü olan sendikamız üyeleri saf dışı yapılmaktadır. Her yükselişin bir inişi olacağı herkesin malumudur. Biz değerli üyelerimize 'her devrin adamı değil, her devirde adam olmak gerektir derken' kimseye boyun eğmememiz gerektiğini ifade ediyoruz. Siyasi iktidarların gelip geçici olduğunu hiç kimse unutmamalıdır."