Ak Parti'de Kahramanmaraş Milletvekili olmak için aday adaylığına başvuranlar arasından mevcut milletvekilleri dışındaki 104 aday adayından 80'inin elendiği ve 24'ünün değerlendirmeye alınacağı bildirildi.

AK Parti'de seçim çalışmaları devam ediyor. Parti teşkilatlarının katıldığı temayül yoklamaları 5-6-7 Mayıs'ta tamamlandı. İkinci aşamaya geçildi.

5'er kişiden oluşan 14 alt komisyon, milletvekili aday adaylarını tek tek mülakata almaya başladı.

Komisyonda genel başkan yardımcılarının başkanlığında, Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri, milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri var. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Cevdet Yılmaz, Hayati Yazıcı, Vedat Demiröz, Mustafa Ataş, Öznur Çalık, Ahmet Sorgun, Harun Karacan, Çiğdem Karaaslan, Ravza Kavakcı, Erol Kaya, Mahir Ünal, Mehdi Eker, Fatih Şahin ve Hamza Dağ komisyonlara başkanlık ediyor.

Bu arada Kahramanmaraş'ta Ak Parti Milletvekili Aday Adaylığı başvurusu yapan 7'si mevcut milletvekili toplam 111 kişiden 50 inin elendiği ve 31 aday adayının üst kurulda değerlendirmeye alınacağı bildirildi.

Üst Kurul tarafından değerlendirmeye alınacak 31 kişiden 7'si milletvekili, 24'ü ise milletvekili aday adayı... Bu arada üst kurulda değerlendirilecek isimlerin kimler olduğu ile ilgili bilgi verilmedi.