Şahinbey Belediyesinin Danışma Meclisi toplantısında konuşan Tayyar, AK Parti'nin zorlu iki seçimin ardından iktidara geldiğini söyledi.
Türkiye'de istikrarı bozmak için Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu'da çukur siyaseti yapıldığını dile getiren Tayyar, yabancı uyruklu istihbaratçıların teröristlere silah vererek yardım ettiğini ifade etti.

Çözüm sürecinin başından beri "ya silahlarınızı gömersiniz, ya da silahlarınızla gömülürsünüz” denildiğini ifade eden Tayyar, "Çanakkale'de kanlarıyla bu toprakları vatan yapanlar, yine aynı heyecanla bu vatanın istikrarını sürdürecek" dedi.

Tayyar, şöyle devam etti:

"Doğudaki çukur siyasetiyle Türkiye'yi bölme faaliyetlerine hız verildi. Silopi, Cizre teröristlerden arındırılmış durumda. İnşallah Sur da en kısa zamanda temizlenecek ama teröristler yine çukur kazmaya, fistan giyip, pusu kurmaya devam ederse o fistanlar onların kefeni olur."

HDP'nin meşruiyetini kaybederek terör örgütü PKK'nın sözcüsü olduğunu, CHP'nin de Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olmaktan çıktığını kaydeden Tayyar, şöyle konuştu:

"Üzülerek söylüyorum ki Kemal Kılıçdaroğlu ile Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleri Abdullah Öcalan'ın askerleri olmuştur. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçerken muhalefet buna destek vermiyor. 26 yıldır gazeteciliğin, 5 yıldır da aktif siyasetin içindeyim. Kemal Kılıçdaroğlu kadar edepsiz bir genel başkan görmedim."

Tayyar, Kılıçdaroğlu ile ilgili sözleri nedeniyle kendisinden tepki beklediğini ifade ederek, "Kılıçdaroğlu'ndan tepki beklerken onun yerine CHP Gaziantep İl Başkanı Nesrin Tuncel'den tepki geldi. Kendisi benim hakkımda yazılı açıklama yaptı. Bir erkek siyasetçinin bile ağzına alamayacağı lafları bir hanım siyasetçiden duydum. Kılavuzu Kemal olanın İl Başkanı Nesrin olur" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de millete söz verdiklerini belirterek, vatandaşın güvenini boşa çıkarmamak için parti olarak sürekli çalıştıklarını söyledi.

- Sığınmacı çocuklarda okullaşma oranı yüzde 95

Kente göçün iyi yönetilmesi gerektiğini bildiren Şahin, Belediye Başkanlığına geldiğinde 3 bin sığınmacı çocuğun okula devam ettiğini belirterek, "22 ay sonra bu sayı 58 bine çıktı.  Bu çocuklar ülkelerinde olsaydı ilkokula başlama oranı yüzde 85'ti. Biz yüzde 95'i başardık. Eğer bu çocuklara sahip çıkmazsak yarın bir terör örgütünün parçası olabilirler. O yüzden komşu hakkının gereğini yapmamız lazım" diye konuştu.

Şahin, kente yaptıkları bazı yatırımları da anlattı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.