Çelik, AK Parti İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen "Birlik ve Beraberlik Gecesi"nde yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanacağını belirtti.

Diğer adaylar hakkında da konuşan Çelik, "Neymiş? Ekmek için Ekmeleddin. 10 parti de onun için ittifak etmiş. Diyorlar ki 'Biz Ekmeleddin'e kefiliz' Bugüne kadar onlarca sefer seçime girmişler vatandaş bunlara oy vermemiş, peki size kim kefil olacak? Kelin ilacı olsa kendi başına sürer. Sizin Ekmeleddin'e ne faydanız olacak" diye konuştu. 

Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı neyse cumhurbaşkanlığının da öyle olacağını kaydeden Çelik, perşembenin gelişinin çarşambadan belli olduğunu belirterek, "Siz, Recep Tayyip Erdoğan'ın çarşambasını biliyorsunuz. Perşembe daha parlak olacaktır. Biz buna inanıyoruz, iman ediyoruz" ifadelerini kullandı.

- "AK Parti'de, başbakan olacak en az 20 adam var"

Başbakanın cumhurbaşkanı olması durumunda partinin başına kimin geçeceğine dair konuşmaların olduğunu hatırlatan Çelik, şöyle devam etti:

"AK Parti'de Abdullah Gül de dahil olmak üzere başbakan olabilecek en az 20 adam var. Onlar kendi derdine düşsün. Kadromuz, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin çapının on katı üstünde, onlar kendi derdine yansın. 10 Ağustos'tan sonra ortak akılla genel başkanımızı da başbakanımızı da belirleyeceğiz. Türkiye, iyi anlaşan, iyi diyalog içinde olan ve birlikte hareket eden bir cumhurbaşkanı ve başbakanla çok daha güzel günler yaşayacaktır. Biz Bahçeli ile Kılıçdaroğlu'nun düştüğü seviyesizliğe düşmeyeceğiz. Onlar neden telaşa kapıldılar biliyor musunuz? Onlar başlarına gelecekleri biliyorlar. 10 Ağustos'tan sonra nelerle karşılaşacaklarını çok iyi biliyorlar, bu sebeple hırçınlaşmaya başladılar. Fakat milletimiz bu hırçınlaşmaya prim vermeyecektir."

İsrail'in, Filistin'e saldırılarını da değerlendiren Çelik, Türkiye'nin dışında sesini yükselten, İsrail'in zulmünü dünyaya haykıran, uluslararası camia nezdinde meseleyi gündeme getiren, bu meselenin çözümü için can siperane çaba sarf eden ülke olmadığını ifade etti. 

Çelik, şunları söyledi:

 "Ekmeleddin İhsanoğlu, 57 İslam ülkesini 8 yıldır yönettiyse işte İslam aleminin hali ortadadır. Gaziantep büyüklüğünde olan İsrail, 1 milyar 700 milyon nüfusa sahip İslam alemini inim inim inletiyor mu? Yeryüzündeki her Müslüman bir kere tükürseydi İsrail'i sel alırdı. Fakat halimizi görüyorsunuz. Bir slogan buldular, 'Ekmek için Ekmeleddin' Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de başbakan olduğu zaman bu memleketin nüfusunun yaklaşık yüzde 31'i günde 4 dolar ve altında bir gelirle geçinmek zorundaydı. Şimdi bu oran yüzde 2'nin altına düşmüştür. Mesele ekmekse, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki hükümet Türkiye'nin ekmeğini yüzde 300 ila 400 büyütmüştür, çok şükür. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini elini vicdanına koyanlar bilirler. Sadece kafiye olsun diye bunu bulduysanız vay sizin halinize." 

Çelik, Selehattin Demirtaş'ın Türk solu ve ulusalcılar tarafından yeniden keşfedildiğini ve "cici oğlan muamelesi" yapıldığını iddia etti. 

Çelik, "Selahattin Demirtaş ne kadar da barışçılmış, ne kadar da espiritüelmiş, ne kadar da doluymuş, bağlama da çalıyormuş. Bütün mesele ne biliyor musunuz? Bunu biraz daha şirin göstererek Kürt vatandaşlarımızın oyunu biraz daha arttırabilir miyiz. Şunu çok net ifade etmek isterim, AK Parti kurulduğu günden bu yana Kürt kardeşlerimizden 4'ünün 3'ü AK Parti'ye oy vermiştir" şeklinde konuştu. 

Çelik, Türkiye'de yapılan 12 anket sonucunun ortalamasında ortaya çıkan sonuca göre, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 54 ila 58 arasında, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yüzde 34 ila 37 arasında ve Selahattin Demirtaş'ın da yüzde 6,5 ila 8,5 arasında olduğunu sözlerine ekledi.

Programda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de birer konuşma yaptı. 

Program sonunda partililer toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.