AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin, Demokrasiyi, siyaseti ve ülkenin geleceğini korumak için sandıktan çıkan meşru hükümetin yanında yer alınması gerek dedi.

Ünal, Afşin ilçesinde esnafla bir araya gelerek, onların sorunları dinledi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara ve İstanbul'daki ev ve ofisine eş zamanlı saldırı girişiminde bunulduğunu söyleyen Ünal, "Büyüyen, gelişen ve artık ekonomik olarak da bir üst lige çıkmak üzere olan Türkiye'nin önünü kesmek istiyorlar. Bu çok açık bir şekilde ortada. Hiçbirimizin bu oyuna gelmemesi lazım. Kurtuluş Savaşında dedelerimiz nasıl mücadele verdiyse bugün bizler de aynı mücadeleyi vereceğiz. Bu mücadeleyi yalana, dolana ve fitneye karşı vereceğiz. Bu oyunların bizim kafamızı karıştırmalarına izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin çözüm süreci, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ise Gezi Parkı olayları üzerinden hükümete "saldırdığını" savunan Ünal, şöyle devam etti:

"Şimdi sizlere tek bir olay söylemek istiyorum. Bir ülkenin Başbakanının eş zamanlı olarak Ankara ve İstanbul'daki evine ve ofisine saldırıldı mı arkadaşlar? Bunların amaçları neydi? CNN hazır bekliyordu, BBC hazır bekliyordu. Bunlar, Allah korusun evi basacaklar yakıp yıkacaklar bu medyalarda fotoğraflarını çekecekler dünyaya servis edeceklerdi. Türkiye'de devrim oldu diyeceklerdi. Bu yapılanların bir tanesini siyasi partiler kınadı mı? Kınamadı."

Ünal, CHP milletvekillerinin "Yakıp yıkanları korumak" için polisin önüne geçtiklerini, araçları yakılan, esnafın dükkanlarını yağmalayanları engellemek için ise eylemcilerin önüne geçmediklerini savunarak, şunları kaydetti:

"Peki bunlar kimden yana? Eğer demokrasiyse hukuksa ve Türkiye'nin yüksek çıkarlarıysa bu tür olaylar olduğunda herkes sandıktan çıkan meşru hükümetin yanında yer alır. Bu bütün dünyada böyledir. Demokrasiyi, siyaseti ve ülkenin geleceğini korumak için sandıktan çıkan meşru hükümetin yanında yer alınması gerek. Demokrasilerde hesap nerede görülür? Hesap sandıkta görülür arkadaşlar. Demokrasilerde sokaklarda hesaplaşılmaz. Hükümete zarar vereceğiz diye Türkiye'ye zarar vermeye başlarsa bu zarar gelir hepimizi yakar arkadaşlar."