Ünal, milletvekili genel seçiminin ardından beraberindeki AK Parti MKYK Üyesi Metin Doğan, Kahramanmaraş Milletvekilleri Veysi Kaynak, Nursel Reyhanlıoğlu, Celalettin Güvenç, Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil ve İmran Kılıç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve AK Parti İl Başkan Vekili Ahmet Güngör'le Çağlayancerit, Pazarcık, Türkoğlu ve Andırın ilçelerini ziyaret etti.
Kentteki iş adamlarıyla bir araya gelen Mahir Ünal, daha sonra Kahramanmaraş'ta sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yapılan canlı yayınla, internet üzerinden gelen soruları yanıtladı.

İkinci kez Facebook üzerinden canlı yayına katıldığını aktaran Ünal, vatandaşlarca yöneltilen soruları yanıtlayarak, yorumları da okudu. Yaklaşık bin kişinin aktif olarak izlediği Mahir Ünal'ın canlı yayın görüntüsü de 10 bin kişiye ulaştı.

Kentteki teşekkür ziyaretlerine Facebook'tan da devam etmek istediğini belirten Ünal, Nurhak, Elbistan, Afşin ve Göksun ilçelerine ziyaretlerini milletvekilleriyle sürdüreceğini  kaydetti.

- "Mitingler internet ortamında gerçekleşecek"

Mahir Ünal, "Artık önümüzdeki süreç onu gösteriyor ki bundan sonra biz internet ortamında bir araya geleceğiz. Belkide bundan sonra mitingler internet ortamında gerçekleşecek. Seçim sonrası Türkiye rahatladı. Türkiye istikrara 'evet' dedi. Huzura 'evet' dedi. Güvene 'evet' dedi. Türkiye 'sen ben yok Türkiye var' dedi. AK kadrolar ilk günkü aşkla yoluna devam kararı aldı" diye konuştu.

Sosyal medya üzerinden hem vatandaşların sorularını yanıtlamak hemde teşekkür etmek için böyle bir yayın yaptıklarını ifade eden eden Ünal, Kahramanmaraş'a ilişkin çalışmalarını anlattı.

- "Eylem planını yüzde 90 oranında gerçekleştirdik"

Kahramanmaraş'ın ihtiyaçlarını bildiğini vurgulayan Ünal, 2011'de "Kahramanmaraş'ı yeniden hayal etmek" adı altında çalıştaylar gerçekleştirdiklerini belirterek,  şunları söyledi:

"Bu çalıştaylarda 4 yıllık Kahramanmaraşımızın eylem planını hazırladık. Bu 4 yıllık eylem planından hemen sonra Bir izleme ve değerlendirme komisyonu oluşturduk ve 4 yıllık eylem planını yüzde 90 oranında gerçekleştirdik. Şimdi inşallah 26. dönemde yeniden çalıştaylar başlatıp yine 4 yıllık bir eylem planı hazırlayacağız."

Ünal, bundan sonra Ankara'dan da Kahramanmaraş'a geldiğinde de kentin sorunlarıyla ilgili Türkiye gündemine dair Facebook canlı yayınlarını yapmaya devam edeceklerini bildirdi.