Ünal, partisinin Göksun ilçe teşkilatını ziyaretinde, AK Parti'nin başarısının altında birlik ve beraberliğin yattığını söyledi.
     AK Parti'nin her kademedeki teşkilatıyla bir ''aile'' olduğunu dile getiren Ünal, şöyle devam etti:
     ''Önümüzde bu birlik ve beraberliğimizin tekrardan sınanacağı bir yerel seçim var. Ağustos ayında da Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Her seçim aslında bizim milletle kurduğumuz ilişkinin, milletle olan hukukumuzun sınandığı, milletin bizi onaylayacağı ya da onaylamayacağı tercihlerdir. Milletin, kendi kendini idare etmesi de, milletin egemenliğinin tecelli şekli de sandıkta cereyan eder. O yüzden ısrarla milletin egemenliğinin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz. Israrla bunu söylüyoruz ve Anayasa değişikliği konusundaki ısrarımızın da altında bu yatıyor.''
    
     -''Bu milletle aynı dili konuşuyoruz''-
    
     Ünal, AK Parti'nin 9 yılda 7 seçime girdiğini ve hepsinden birinci parti olarak çıktığını anımsatarak, şunları kaydetti:
     ''Dünya tarihinde millete rağmen hiçbir şey olmamıştır. Kısa süreli olmuştur, ama uzun süreli halka rağmen, millete rağmen bir şey yapıldığı görülmemiştir. O yüzden biz ısrarla milletimize yaslanıyoruz, meşrutiyetimizi milletimizden alıyoruz.
     Bir siyasi parti düşünün ki, 2002'de, 2004'de, 2007'de iki defa, 2009'da, 2010'da ve 2011'de 9 yılda tam 7 seçime girmiş ve her seçimde sandıkları patlatmış. Siyaset tarihinde böyle bir şey yok arkadaşlar. Bugün yapılan anketlerde oylarımız hamdolsun yüzde 53'lerde gözüküyor. Niye- Çünkü bu milletle aynı dili konuşuyoruz, bu milletle aynı dertle derlenmişiz. Çünkü bu partinin kumaşını millet dokumuş.''