Ünal, Valilik Fikret Kiraz Toplantı Salonu'nda düzenlenen ''Kahramanmaraş'ın Gelişim Eylem Planı'' konulu toplantıda, yaptıkları bu çalışmayla ölçülebilir, izlenebilir ve denetlenebilir olmak için siyasi bir risk aldıklarını belirtti. Hazırlanan çalışmanın önemine değinen Ünal, şunları kaydetti:
     ''Türkiye'de ilk defa bir il, çalışmalarını eylem planına dökerek kitaplaştırdı. Bu çalışma Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor. İlk defa bir ilin projeleri ilgili bakanlıklarda en üst düzeyde ele alındı. Bu çalışmalar şimdi bir eylem planına döküldü. Çünkü bu çalışmanın siyaseti de bağlayan bir tarafı var. Siyasetçi böyle bir şey yaparak risk alıyor. AK Parti öncesinde siyaset, siyasetçi konuşur seçildikten sonra konuştuğunu unuturdu. Ama AK Parti siyasetinde bu biraz değişti, siyasi irade risk aldı.''
     Ünal, eylem planının ilk izleme ve değerlendirme toplantısının valilik kanalıyla diğer siyasi partilere de gönderileceğini ve siyasi partilerden eylem planına katkılarının olup olmayacağının sorulacağını aktardı.
     Kitaplaştırılan eylem planının internet ortamına da taşınarak şeffaf bir yapıya dönüştüğünü aktaran Ünal, ''Her şey ölçülebilir, izlenebilir ve denetlenebilir olsun istiyoruz. Hepsinden önemlisi hesap verebilir olmaktır. Seçim geldiğinde siyasi irade 4 yılın hesabını vermiş olacak. Böylece ne yapılacağı açıkça görülecek'' diye konuştu.
     Kahramanmaraş'ın büyükşehir statüsüne kavuştuğunu hatırlatan Ünal, bundan sonra da hizmetlerin her yere eşit şekilde gideceğini sözlerine ekledi.
     Toplantıya katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğu ise Kahramanmaraş'ta 10 yılda önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çekti.
     Süfyan, ayrıca kente yapılan yatırımlarla ilgili ayrıntılı bilgi verdi.
     Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da yapılan çalışmalarla ilgili sunum yaptı.
     Toplantıya, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti milletvekilleri Nevzat Pakdil, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Sevde Bayazıt Kaçar, Sıtkı Güvenç, vali yardımcıları, kaymakamlar, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, daire müdürleri ve belediye başkanları katıldı.