Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Suriyeliler'in Esed'in zulmünden dolayı yaşadıkları acılarının herkesçe bilindiğini belirtti.

Suriye'de yaşanan zulümlerden dolayı bir çok insanın ailesini kaybettiğini, bazılarının bir gecede bütün mal varlığını yitirdiğini, yüzbinlerce insanın da anayurtlarını terk etmek zorunda kaldığını anımsatan Doğan, Esed zulmünden dolayı çok acı olaylara tanıklık edildiğini vurguladı.

Yaşanan acılardan dolayı Suriyeliler'in Türkiye'yi sığınacak bir şefkat eli olarak gördüklerini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"İnşallah, umudumuz o dur ki; Kahramanmaraşımız da darda olan bu kardeşlerine sahip çıkarak ensar olma şerefine erişmiştir. Biz Kahramanmaraş olarak her daim olaya 'ensar-muhacir' yaklaşımı ile bakarak hareket ettik ve bu şekilde davranmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar Kahramanmaraşımız bu noktada kendine yakışan şekilde hareket etmiş ve gerçek manada maneviyatının derinliğini göstermiştir. Bütün Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize bu yaklaşımlarından ötürü teşekkürü bir borç biliyoruz."

Doğan, 2 gün önce Kahramanmaraş'ın bazı çevrelerce provokatif eylemlere maruz bırakıldığını belirterek, "Bu provokatif eylemler ve söylemler bizim ve hemşehrilerimizin bu kardeşlerimize bakışımızı değiştirmeyecektir. Biz bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da zulümden kaçıp bizlerden yardım bekleyen bu kardeşlerimize yardım etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta en ufak bir güvenlik sorununa karşı hassasiyetle ve ivedi bir şekilde önlem alındığının bilinmesini isteyen Doğan, bu konuda Kahramanmaraş halkının endişesinin olmaması gerektiğine dikkati çekti.

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Doğan, "Amacının ne olduğu açık bir şekilde belli olan provokatif eylemlere karşı hep birlikte şehrimize sahip çıkalım ve Kahramanmaraşımız'ı yine yanlış şekilde tanıtmaya tevessül edenlere karşı Kahramanmaraş'ın misafirperverliğini bir kez daha hep birlikte gösterelim" uyarısında bulundu.