AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, basında çıkan istifa söylentilerine ilişkin, "Aslı olmayan iddialar. Ben görevimin başındayım" dedi.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı basın organlarında, "Kahramanmaraş'ta AK Parti'den toplu istifa" şeklinde çıkan haberin vatandaşları yanlış bilgiye sevk ettiğini ve gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Siyasi bilgiye sahip birinin bunun bir rutin uygulama olduğunu da anlayacağını aktaran Doğan, "Partimizin genel merkezinin aldığı karar doğrultusunda ben AK Parti İl Başkanı olarak görevlendirildim. Yeni il başkanı görevlendirildiğinde, genel merkezin yönetimi kurulu üyelerinin istifasını istemesi ise rutin bir uygulamadır. Bu partimizin teamülleri gereği yapılmış bir işlemdir. Aslı olmayan iddialar. Ben görevimin başındayım. Hiç bir yönetim kurulu üyesi arkadaşımız bir tepki yada gönül kırgınlığı içerisinde partiden ayrılmış değildir. Zaten tüm parti çalışmalarımızda bu arkadaşlarımız da aktif olarak yer almaktadır. Aynı ekiple çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" dedi.

Rutin bir uygulamanın farklı bir anlamının da kesinlikle olamayacağını aktaran Doğan, yeni il teşkilatı kurulduğunda da bütün ekiple birlikte AK Parti'nin başarısı için durmadan yola devam edeceklerini ifade etti.

Bazı AK Parti İl eski yöneticileri ise amaçlarının partinin başarısı olduğunu belirterek, "Bizde ayrı gayrı olmaz. AK Parti Genel Merkezimizde alınan her karar başımızın tacıdır. Partinin neferleri olarak önümüzdeki seçime bakıyoruz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde partimizin yerel seçimlerdeki başarısını artırmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.