Erkoç, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın da içinde olduğu 13 ilin büyükşehir olması ile ilgili hazırlanan yasa teklifinin muhalefet partilerinin tüm engellemelerine rağmen AK Parti milletvekillerinin yoğun gayretiyle TBMM'den geçtiğini söyledi.
     Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2000 yılında yapılan nüfus sayımı sonucu kazanılan büyükşehir sevincinin dönemin hükümetinin nüfus sayımını iptal etmesiyle hüzne dönüştüğünü hatırlatan Erkoç, şunları kaydetti:
     ''12 yıl sonra bu sevinci Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde yaşıyoruz. Özlemini çektiğimiz büyükşehir olma hayalimiz böylece gerçekleşmiştir. Bu mutluluğu bize yaşatan başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, AK Parti milletvekillerine ve emeği geçen herkese en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz.''
    
     -''Bu yasa ilimiz açısından tarihi bir dönüm noktasıdır''-
    
     Kayseri, Gaziantep ve Adana gibi şehirlerin büyükşehir çatısı altında birden fazla ilçe belediyeleri ile birlikte çok güçlü bir yapıyla hizmet ürettiğini dile getiren Erkoç, Kahramanmaraş'ın ise tek merkez ilçe belediyesi ile hizmet ettiğini, kanuni sınırlamalardan dolayı diğer ilçe ve beldelerine de katkısının kısıtlı olduğunu vurguladı.
     Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısı'nın yasalaşmasıyla birlikte il merkezinde Dulkadiroğlu ve 12 Şubat ismiyle iki yeni belediye kurulduğunu anımsatan Erkoç, sözlerini şöyle tamamladı:
     ''Yasayla birlikte belde ve köyler mahalle haline gelerek ilçelerimizin belediye sınırları ilçenin mülki sınırları olmuştur. Ayrıca bazı ilçelerimizin mülki sınırlarında değişiklikler olmuştur. Yeni kurulan büyükşehir belediyemizin sınırları da ilimizin mülki sınırlarını kapsamış, İl Özel İdaresi de büyükşehire bağlanmıştır. Bu yasayla beraber ilimizdeki yerel yönetimlere gelen ödenekler önemli miktarda artacak, büyükşehrin bünyesinde oluşacak kurumlarla daha profesyonel planlama olacak. İlin genelinde plan bütünlüğü sağlanacak. Bu yasa ilimiz açısından tarihi bir dönüm noktasıdır. İlimiz böylece çok önemli potansiyele kavuşmuş, tarihi bir kazanım olmuştur.''