Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de gayri meşru yollardan kazanç sağlayanların yollarının kesildiğini, artık milletin takdirinin ön plana çıktığını belirtti.
     AK Parti'nin milletle kucaklaşmasını hazmedemeyenlerin 10 yıldan bu yana, AK Parti'ye karşı çeşitli planları denediklerini savunan Erkoç, şunları kaydetti:
     ''Ancak oynanan karanlık oyunların hiç birinde başarılı olunamadı. Çünkü, milletimiz her zaman dimdik partimizin arkasında oldu. Milletimiz arkamızda durduğu sürece de halkımızın güvenine layık olacağız. AK Parti'nin kararlı duruşunu gören aciz, çaresiz caniler, umutları kesilince terör yoluyla AK Parti kadrolarını susturmaya ve sindirmeye yönelik bu tür eylemlerde bulunabiliyorlar.''
     Bu saldırının millete olan sevda, kararlılık ve cesaretlerini artırdığını anlatan Erkoç, Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ''ak'' kadroların, kendini bu millete feda etmiş kadrolar olduğunu söyledi.
     AK Parti'nin bu milletin geleceği için her şeyi göze alarak hizmete devam ettiğini anlatan Erkoç, şöyle devam etti:
     ''Artık herkes, AK Parti'nin amaç ve niyetini görmektedir. AK Parti'nin başarısı karşısında, bazı aciz ve çaresizler bu demokrasi dışı, gayri meşru yollara başvurmaktadır. İllegal örgütler taşeron olarak kullanılmaktadır. Artık bunların da yüzleri ortaya çıkıyor. Türkiye'nin karanlık dehlizlerinden beslenen caniler çaresiz bir şekilde terör saldırılarına başvurmaktadırlar.''