AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve AK Parti İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir milletvekilerinin, HDP’lilerle birlikte ‘barış bloğu’nda yer almasını eleştirdi.

Delican ile İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Nesrin Ulema, İbrahim Tarhan, Cemil Şeboy ve Hüseyin Kocabıyık partilerinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yönetimiyle belirli aralıklarla değerlendirme toplantıları düzenlediklerini dile getiren AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, toplantıdan çıkan sonucu açıkladı.

Bölücü terör örgütü PKK’nın barış ve huzurun düşmanı olduğunu bir kez daha gösterdiğini aktaran Delican, “Kendini bölücü terör örgütünün siyasi kolu olarak konumlandıran HDP, terör örgütünün kanlı eylemlerini hiçbir surette kınamadığı gibi, ‘sırtımızı PYD ve bunun gibi yapılara dayıyoruz’ diyerek terör örgütüne açıkça destek vermektedir. PKK’nın siyasi taşeronu gibi çalışan HDP, bütün siyasi tutum ve davranışlarıyla HDP’ye oy veren seçmenlere de ihanet ederek Türkiye partisi söyleminin yalan olduğunu ortaya koymuştur. Bundan daha vahimi, PKK saldırıları sonucu peş peşe şehit cenazeleri gelirken, CHP İzmir Milletvekilleri, HDP’lilerle sözde ‘barış bloğu’ adı altında devletin terörle mücadelesini zaafa uğratmaya dönük mesai birliği yaparak kuruluş misyonuna da ihanet etmektedir” diye konuştu.