31 Mart yerel seçimlerinde Kahramanmaraş’ın Ak Partiye en çok oy veren ilk 3 il olmasındaki ekibin kaptanlığını yapan Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, hemşerileriyle hem hal olmaya devam ediyor. İl Binasında her gün yüzlerce hemşerisini ağırlayan İl Başkanı Debgici ekibiyle birlikte sorunları çözmeye çalışıyor.

24 Şubat 2018 tarihinde yapılan kongrede görevi dönemin İl Başkanı Ahmet Özdemir’den devir alan ve Özdemir’in yazdığı ekiple girdiği seçimlerde tam uyum sağlayarak başarı sağlayan Debgici’nin ise en büyük özelliği davasına sıkı sıkıya bağlanması olarak gösteriliyor.

Kahramanmaraş’ta davasını en üst düzeyde temsil eden Debgici, her gün il başkalığına gelerek sorunlarına çözüm arayan yüzlerce hemşerisinin sorunlarını çözmeye çalışıyor.

Her gün parti binasına gelerek vatandaşları bizzat dinleyen Debgici’nin sorunlarını çözmek için gerçekleştirdiği telefon trafiğini gören vatandaşlar ise Haber 46’ya şu açıklamalarda bulundu; “her sorun çözülemiyor, fakat bizi muhatap alıp sorunu çözmek için büyük uğraş vermesi bizi mutlu ediyor. Oğlumun tayini için yardım istemeye gelmiştim, 45 dakika bizimle ilgilendi. Bu arada gelen giden onlarca vatandaşın da bir taraftan sorunlarını dinledi. 45 dakika içinde ajandasının 5 sayfası notlarla doldu. Oğlumun tayin işi yönetmeliğe takıldı fakat bu kadar bizimle ilgilenmesi beni çok mutlu etti.” Dedi.

24 Şubat’tan sonra Özdemir’in yazdığı ekiple yola devam eden ve amacı hizmet olunca ekip içerisinde hiç kimseyle sorun yaşamadan çalışan Debgici, bazı art niyetli tarafların beklediği ve konuştuğu kelimeleri ise boşa çıkarttı.