AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, İl Kadın Kolları Başkanlığı'na Ayşe Kılıç'ın yerine, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ayşe Cesur'un getirildiğini belirtti. 

Özdemir, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017 yılında partinin Genel Başkanı olmasından sonra bu sürecin daha sistematik ve hızlı hale geldiğini kaydetti. 

Başkanlık sistemine 2019 yılında fiili olarak geçileceğini anımsatan Özdemir, bu kapsamda her kademede bu sisteme uygun değişim ve dönüşümün gerekli hale geldiğini aktardı.

Bu çerçevede şu ana kadar il genelinde 8 ilçede değişiklik yapıldığını açıklayan Özdemir, bu hafta sonundan itibaren 9 günde 9 ilçede kongre yapılacağını söyledi. 

Aynı zamanda Kadın Kolları ve Gençlik Kollarıyla da ilgili ayrı bir sürecin devam ettiğini ifade eden Özdemir, yaklaşık 3 yıldır Kahramanmaraş Kadın Kolları İl Başkanlığı görevini Ayşe Kılıç'ın yapılacak kongrede görevi Ayşe Cesur'a devredeceğini açıkladı. 

Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç ile uyum içerisinde çalıştıklarını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Bu güne kadar birlikte çalıştık, 2 yıllık dönem içerisinde çok iyi anlaştık. Tabiri caizse kendini buraya vakfetmiş, bütün enerjisini kadın kollarına harcayan çok kaliteli bir başkanımız. Ama bu görevi kadın kollarımızın yapacağı kongrede başka bir arkadaşımıza devredecek. Yeni gelecek arkadaşımız da yine kendisinin teşkilatından gelen bir arkadaşımız. Yani hem Genel Merkezimizin hem de benim Ayşe Kılıç başkanımızla ilgili her hangi bir şikayetimiz olmadığı için bu değişim biraz teknik, biraz partinin tüzüğüyle ilgili olduğu için yine onun ekibinden biriyle devam etmesini istedik."

Kılıç ise, kendisinin 14 yıllık bir hikayeyi burada sona erdirmeyeceğini belirterek, partisiyle birlikte olacağını kaydetti. 

Görevi eski başkan Ayşe Kılıç'tan devralan AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Yeni Başkanı Ayşe Cesur ise “Görevin bana bahşedilmesi gurur verici, Ayşe başkanımızın başarıyla taşıdığı bayrağı şimdide ben inşallah daha iyi yerlere taşıyacağım” diye konuştu.