Ak Parti'nin 12 Ocak 2019 tarihinde yapacağını duyurduğu Kahramanmaraş ilçeleri Belediye Başkan Adaylarını tanıtacağı toplantı ileri bir tarihe ertelendi.

Yarın yapılması planlanan ve tüm hazırlıkları tamamlanan Ak Parti Kahramanmaraş Aday Tanıtım Toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.Aday isimlerinin Haber46 tarafından yayınlanmasınının hemen ardından alınan karar, listeye tepki gösterildiği yorumlarına neden oldu.

Haber46'nın ulaştığı listeye göre Dulkadiroğlu Necati Okay, Onikişubat Hanefi Mahçiçek, Pazarcık İbrahim Yılmazcan, Türkoğlu Osman Okumuş, Afşin Mehmet Fatih Güven, Andırın Ahmet Doğan, Göksun Hüseyin Coşkun Aydın, Elbistan Mehmet Gürbüz, Ekinözü Bilal Eker aday olarak gösterilmiş Çağlayancerit ve Nurhak ilçeleri MHP'ye bırakılmıştı.

Listenin ortaya çıkmasının ardından Genel Merkez üzerinde büyük baskı oluştuğu iddia edildi. Baskılar üzerine Genel Merkezin yarın yapılacak aday tanıtım toplantısının ertelenmesi kararı verdiği öğrenildi.

Ak Partinin aday tanıtım toplantıları Kahramanmaraş ile birlikte 15 ilde de iptal oldu. Büyük ihtimalle aday belirleme süreçleri yeniden gözden geçirilecek.