Güvenç, yaptığı yazılı açıklamada, israf ekonomisinin bir ülkenin gelişmesindeki en büyük engellerden biri olduğunu belirtti. Ekmek israfının önüne geçilmesi gerektiğine işaret eden Güvenç, ''Dünyada bir tarafta yiyecek ekmek bulamayan milyonlar ile diğer tarafta ise ekmek israfı var. Ecdadımızı ise zengin de olsa fakir de olsa ekmeğe bir tüketim maddesi olarak değil bir nimet olarak bakmıştır. Bu yüzden refah düzeyimizin artması savurganlığa ve israfa yol açmaması gerekiyor'' ifadelerini kullandı.
     Güvenç, şunları kaydetti:
     ''Zenginleştikçe israfı artan bir yaşam tarzı bizimle bağdaşamaz. Günde 500 ton ekmek israf edilip çöpe atılıyor. Bu yılda ise 550 bin ton ekmek anlamına gelmektedir. Ayrıca israf edilen ekmek bedeli de 1,5 milyar liraya karşılık gelmektedir. Bu parayla birçok şey yapılabilir. Örneğin heba edilen bu para ile 162 bin asgari ücretliye maaş ödenebilir. 500 okul, 500 yurt yaptırılabilir. 500 kilometre bölünmüş yol yaptırılabilir. Yani atılan ekmekle çöpe giden 1,5 milyar aynı zamanda ülke ekonomisine indirilmiş ekonomik bir darbedir.''
     Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) israfın önlenmesine ilişkin toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla ''Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası'' başlattığını anımsatan Güvenç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği start ile halkı kampanyaya destek vermeye davet etti.
     Güvenç, ekmek israfının önlenmesine ilişkin olarak basın mensuplarından kampanyaya destek olmalarını istedi.