Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ve çok sayıda partililerle adliyeye gelen Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak ve Mehmet İlker Çitil, İl Seçim Kurulu Başkanı Cahit Parlak, Onikişubat İlçe Seçim Kurulu Başkanı Kayhan Yıldırım ve Dulkadiroğlu İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ali Rıza Sıvacı'dan mazbatalarını aldı.
AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın AK Parti'ye çok yoğun bir şekilde destek verdiğini belirtti.

Yüzde 62,3 oy oranıyla ve 6 milletvekiliyle AK Parti olarak Kahramanmaraş'ta bir rekora daha imza attıklarını vurgulayan Doğan, "Kahramanmaraş her zaman muhafazakar demokrasinin hep kalesi olmuştur. Anavatan Partisi'nin Özal'lı yıllarında Menderes döneminde de Kahramanmaraş milletin adamlarına, millete hizmet eden insanlara olağanüstü destekler vermiştir. AK Parti döneminde de tüm seçimlerde Kahramanmaraş, AK Parti'ye büyük destekler verdi" diye konuştu.

25. Dönemde de milletvekillerinin Kahramanmaraş'a önemli hizmetler yapacaklarını iddia eden Doğan, milletvekillerinin meclis çalışmalarından arta kalan zamanlarında kentte vatandaşlarla bir arada olacağını,  sürekli halkın arasında, onların sorunlarını dinleyen, ulaşılabilir milletvekilleri olarak hizmet vereceklerini kaydetti.

Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri

Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu ise huzur içinde bir seçim geçirerek, birinci parti olarak çıktıklarını vurgulayarak, Kahramanmaraş'tan da milletvekili sayılarını düşürmeden seçimleri tamamladıklarını anlattı.

Reyhanlıoğlu, "Biz kendimizi birinci ilan ediyoruz çünkü Rize'den Cumhurbaşkanımız var Konya'dan başbakanımız var. Kahramanmaraş'ta biz gerçekten AK Parti sevdalısı olarak bütün hemşehrilerimiz bizi birinci parti olarak çıkarttı. Her zaman telefonlarımız ve kapılarımız vatandaşımıza açık olacak" dedi.

KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLLERİ MAZBATA TÖRENİ FOTOĞRAFLARI

Milletvekili İlker Çitil de seçimleri vatandaşın iradesinin sandığa ve meclise yansıması olarak değerledirerek, 13 yıl önce yüzde 34 ile başladıkları yolculuğa, 3 dönem sonunda oylarını yüzde 41 seviyesine taşıyarak en yakın rakiplerine de 16 puan fark attıklarını belirtti.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak

Seçimden birinci parti olarak çıktıklarını ifade eden Çitil, "Ben bize oy veren yada vermeyen bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın mecliste sesi ve gücü olacağız" diye konuştu.

Milletvekili Uğur Dilipak ise her zaman milletin iradesinden başka hiç bir iradeyi tanımadıklarını her yerde ve her platformda söylediklerini savunarak, her zaman başları sıkışsa millete gittiklerini vurguladı.

Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri

Dilipak, "Milletimiz için ne gerekiyorsa onu yaptık ve her zaman hazır olduk. Bundan sonrada bu dik yürüyüşümüz devam edecek. Milletimizden aldığımız emanete bu teveccüh doğrultusunda sahip çıkacağız. Bundan vatandaşlarımız hiçbir şekilde kaygı duymasın. Allah'ın izniyle ne söz verdiysek de bunların takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Parti çalışmaları ve çeşitli nedenlerden dolayı kent dışında olan Ünal, Kaynak ve Kaçar'ın mazbataları AK Parti İl Başkanı Doğan ve ilgililer tarafından alındı.