K.Maraş bir türlü tamamlanmak bilmeyen Hal Kavşağını tartışmaya devam ediyor. İki yıldır süren çalışmada sona gelinmesine rapmen aylardır aynı noktada çalışmalar devam ediyor. Bir şehrin boydan boya köprülü kavşaklarla donatılabileceği bir zamanda ne yazık ki tek bir kavşak yapılamadı.

Haber46'nın düzenli olarak gündeme getirdiği Hal Kavşağı özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafiği çekilmez hale getiriyor. Daha önceki haberlerimizde kış gelmeden bu kavşağın bitirilmesi gerektiğini, gerekirse üç vardiya çalışarak kısa zamanda bitirilebileceğini yazdık ancak önerimiz dikkate alınmadı.

Kahramanmaraş basınının büyük ölçüde sessiz kaldığı ve gündeme getirmediği Hal Kavşağı ne zaman bitecek? Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri bu konuda neden girişimlerde bulunmuyorlar? Kavşağın gecikmesinin nedeni nedir? Karayolları tarafından yapılan kavşaktaki çalışmaları milletvekillerimiz yeterli buluyor mu? Milletvekillerimize de Hal Kavşağıyla ilgili şikayetler geliyor mu? Milletvekillerimiz ve Ak parti il ilçe teşkilatlarımız özellikle sabah ve akşam saatlerinde Hal Kavşağını kullanıyor mu? Hal Kavşağının trafiği bir çile haline getirdiğinden haberdar mısınız?

Ak Parti'ye en yüksek desteği veren Kahramanmaraş, sizce bir kavşağın 2 yılda açılmamasını hak ediyor mu? Kahramanmaraş'ta yapılan hiç bir hizmetin vaktinde bitirilememesini sizler nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Ayrıca Hal Kavşağında her gün çok sayıda trafik kazası olduğunu biiliyor musunuz? 

Haber46'ya ulaşan vatandaşlarımızın ortak görüşü, Hal Kavşağında çalışmaların çok yetersiz olduğu yönündedir. Vatandaş çalışmaları o kadar yetersiz buluyor ki bir yorumda şu ifade kullanılıyor: ''Kale dibinden bir kaç tane kazma kürekçi getirsek bu kavşağı daha çabuk bitirirdi?''

Sayın Milletvekillerimizin Hal Kavşağı ile ilgili süreci vatandaşlarımıza açıklaması gerekmektedir. Kamuoyu gibi biz de merakla yapılacak olan açıklamayı bekliyoruz.