K.Maraş'ın Afşin Elbistan Termik Santrali ve diğer 15 santrale filtre takılmasını erteleyen kanun teklifine karşı tutumları nedeniyle Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekillerine tepkiler dinmek bilmiyor. Ak Parti K.Maraş Milletvekillerinin seçimde filtre takılmasının ertelenmesi yönünde oy kullanmaları zaten çok büyük eleştiri almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yasayı veto etmesi ve tekrar Meclise göndermeleri üzerine Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Cihat Sezal ve Habibe Öçal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmişlerdi. 

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekillerinin bu tutumunu Haber46'nın facebook sayfasında Kahramanmaraş halkına sorduk. Tamamen açık bir platformda yapılan ve isteyen herkesin oy kullanabildiği ankete katılanların ezici bir çoğunluğu, Ak Parti Milletvekillerini samimi bulmadılar.

Vatandaşa şu şekilde sorduk:

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Termik Santrallere Filtre Takılmasını Erteleyen Kanunu Veto Eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür Mesajları Yazıyor ve Minnetlerini Bildiriyorlar.
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekillerinin Bu Konudaki Duruşlarını Samimi Buluyor musunuz?

Ankete 1500'den fazla vatandaşımız oy kullandı. Ankete katılanların açık olduğu ve Kahramanmaraş'ı siyasi olarak tam anlamıyla temsil eden, farklı görüşteki insanların oy kullandığı ankette çıkan sonuç şok etti. Ankete Katılanların;

Yüzde 92'si Hayır Samimi Değiller derken, Evet Samimi Buluyorum diyenlerin oranı sadece yüzde 8'de kaldı.

Bu sonuç, halka rağmen siyaset yapmanın mümkün olmadığını ve milletvekillerinin halkın istek ve ihtiyaçlarını giderecek çalışmalar yapmalarının ne kadar önemli olduğunu bir defa daha ortaya koymuş oluyor.