Kahramanmaraş iki gündür, Afşin Elbistan Termik Santrali'nde 31 Aralık 2019 tarihinde dolan filtre takma süresinin Ak parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla 3 yıl daha uzatılmasını tartışıyor. CHP Milletvekili Ali Öztunç başta olmak üzere vatandaşların büyük tepkisini çeken bu kanunla ilgili tepkiler dinmeyince Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ofisi'nden bir yazılı basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Mahir Ünal'ın, söz vermesine rapmen kanununla neden tfiltre takma süresinin uzatıldığı izah edildi.Haber46 olarak Ak parti Milletvekili Ofisinden gelen açıklamayı virgülüne bile dokunmadan aynen yayınladık.

Haber46, Ak Parti Milletvekili Ofisi'nden gelen bu açıklamanın inandırıcı olup olmadığını vatandaşlara sordu. Tamamı gerçek kişilerden oluşan ve isteyen herkesin oy kullanabildiği ankete 24 saatte toplam 843 gerçek kişi katıldı.

Haber46 Facebook Sayfasında ve Grubunda yapılan ankete katılanlar siyasi görüş olarak Kahramanmaraş'ı tam olarak temsil etmektedir. Zira Haber46 sayfasına üye olmak ve oy kullanmak için hiç bir engel yoktur.

Ankete katılan 843 gerçek kişinin 786'sı Ak Parti Milletvekillerinin Açıklamasını İnandırıcı Bulmadığını İfade Ettiler.

Ankete katılan 843 kişiden sadece 57'si Ak Parti Milletvekillerinin Açıklamasını inandırıcı buldu.

Yani Kahramanmaraş halkının Yüzde 93,24'ü Ak parti Milletvekillerinin Açıklamasına İnanmadıklarını Belirttiler.

Ak Parti Milletvekillerinin Açıklamasına İnananların Oranı Sadece yüzde 6,76

Haber46 olarak tam bir tarafsızlıkla yaptığımız anketin sonucunu kamuoyuyla paylaşıyoruz.